KNHS Talentendag: 30 augustus 2017

Op de KNHS Talentendag worden talentvolle combinaties gescout die de potentie hebben om te zijner tijd door te stromen naar één van de jeugdkaders. De combinaties worden door trainers uit het KNHS Trainersplatform getraind en beoordeeld.

De KNHS bondscoaches zijn die dag ook aanwezig om samen met de trainers combinaties te selecteren voor de Nationale Beloftentrainingen. Dit is een serie trainingen in de periode tussen november en mei. Combinaties die voor de Nationale Beloftentrainingen geselecteerd zijn, maken vanaf 1 oktober van het betreffende jaar voor een jaar deel uit van het KNHS Talentenplan. Daarnaast krijgen de ruiters/amazones de door de KNHS en NOC*NSF erkende talentenstatus ‘Belofte’ toegekend. Met een talentenstatus kun jij je voordeel doen op school of bij een andere onderwijsinstelling.

De afgelopen jaren werden de combinaties aan de KNHS Talentendag onder andere getraind door Olympisch kampioene Anky van Grunsven, Europees kampioene Adelinde Cornelissen en Wereldruiterspelen medaillewinnaars Maikel van der Vleuten en Merel Blom. De KNHS Talentendag staat voor een groot deel in het teken van begeleiden en selecteren en is voor toeschouwers vrij toegankelijk.

Meedoen aan de KNHS Talentendag

Voorselectie voor dressuur en springen
Dressuurcombinaties in de klassen Z2 t/m ZZ-Zwaar en springcombinaties vanaf de klasse Z kunnen zich niet direct inschrijven voor de Talentendag, maar moeten zich eerst selecteren via een voorselectie in de regio. De data en locaties van de selectiedagen vind je als PDF toegevoegd aan deze pagina. Je kunt je inschrijven voor een voorselectie van de KNHS Talentendag als je voldoet aan de deelnamenormen en je mag met maximaal twee pony's of paarden meedoen. Heb je geen Nederlandse nationaliteit of een min-stand (bijvoorbeeld ZZ - 1), dan kun je helaas niet meedoen. 

Inschrijven voor een voorselectie in de regio kan door onderstaande gegevens te mailen naar de wedstrijdorganisatie:

 • Naam en geboortedatum
 • Naam en afstamming pony/paard
 • Combinatienummer
 • Klasse waarin je met deze pony/dit paard actief bent
 • Het formulier 'Resultaat & ontwikkeling', zie downloads

Direct inschrijven
Voldoe je aan de deelnamenormen in de disciplines eventing of para-dressuur, of ben je een combinatie in de categorie subtop (vanaf LT) of Children? Dan kun je je vanaf 1 juni t/m maandag 14 augustus direct inschrijven via MijnKNHS. De deelnamenormen staan als PDF onderaan deze pagina. Voldoe je met meerdere paarden en/of pony’s aan de deelnamenormen, dan mag je zelf kiezen met welk paard of welke pony je op de KNHS Talentendag start. Ook als je voor verschillende disciplines bent geselecteerd mag je zelf een keuze maken. Na 14 augustus kan je inschrijving alleen nog in behandeling worden genomen wanneer de aantallen het toelaten. 

Een stal reserveren
Doe je mee aan de Talentendag en wil je graag een stal reserveren op het KNHS-centrum? Dat kan.

Vraag een stal aan

Categorie: KNHS Talentendag, KNHS Talentenplan

Deelnamenormen 2017

Ander nieuws

 • Verplaatst: KNHS Official Congres 2017
  Verplaatst: KNHS Official Congres 2017
 • KNHS Talentendag: Toptrainers zetten zich in voor jeugdig talent *FOTO'S*
  KNHS Talentendag: Toptrainers zetten zich in voor jeugdig talent *FOTO'S*
 • Startlijsten KNHS Talentendag 2017 *UPDATE*
  Startlijsten KNHS Talentendag 2017 *UPDATE*
Wij maken gebruik van cookies Ok