­ Selectietraject WK Jonge Dressuurpaarden 2020 - KNHS

Selectietraject WK Jonge Dressuurpaarden 2020

Van 9 tot en met 13 december 2020 wordt in Verden de ‘Longines FEI/WBFSH World Breeding Dressage Championships for Young Horses’ verreden. Inmiddels is bekend hoe de vijf-, zes- en zevenjarige dressuurpaarden zich voor dit wereldkampioenschap kunnen selecteren.

Paarden kunnen zich in 2020 selecteren via de Pavo Cup 2019 van het KWPN en via de Sportsfit WK-selectie van de KNHS. Vanuit de Pavo Cup gaan 15 paarden per jaargang door naar de Sportsfit WK-selectie van de KNHS. Daarnaast kunnen paarden zich via twee observatiemomenten selecteren voor de KNHS-Sportsfit WK-selectie (per jaargang 15 paarden). De paarden die deel hebben genomen aan het WK Championships for Yough Horses 2019 zijn uitgenodigd direct in te stromen tijdens de 1e Sportfit observatie. Een schematische weergave van het traject is als PDF-download onderaan deze tekst bijgevoegd.

KNHS-Sportsfit WK-selectie
Vanwege het Covid 19 virus is het WK verplaatst en is het selectie traject gewijzigd.
Op 30 juli zal er nog een extra instroom moment plaats vinden in Ermelo, dit selectie oment is niet toegankelijk voor toeschouwers. In oktober zal de laatste observatie plaats vinden in Nunspeet. Hier komen de paarden die in april tijdens de 1e observatie zijn doorverwezen naar de volgende observatie in actie. Na deze twee dagen zal de commissie beslissen welke paarden mee mogen naar het WK in Verden.


Deelnemende paarden moeten als veulen geregistreerd zijn bij een in Nederland erkend en gevestigd stamboek dat ook is aangesloten bij de WBFSH. Tijdens het observatiemoment wordt de Preliminary Dressage Test van de FEI per betreffend jaargang gereden en beoordeeld door de commissie.

Kalender selectietraject:
donderdag 30 juli – Extra instroom moment op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo
donderdag 1 en vrijdag 2 oktober –  Sportsfit WK- observatie/training in Nunspeet (Wezenland 39) Na deze observatie worden de paarden die mee gaan bekend gemaakt.


Voor deelname aan het KNHS-selectiemoment  en Sportsfit WK- observatie/trainingen  moeten de paarden per 1 april 2020 de volgende minimale stand hebben behaald:

5-jarige paarden: M2 startgerechtigd
6-jarige paarden: Z1 startgerechtigd
7-jarige paarden: ZZ-Zwaar + 5 winstpunten of LT startgerechtigdWebsite WK Jonge Dressuurpaarden


Over Pavo Sportsfit

Sportsfit is een product van Pavo. Deze non-heating sportmuesli is bedoeld voor paarden die kracht nodig hebben maar die wel beheersbaar moeten blijven. De ideale energiebron voor een sportpaard is een combinatie van zetmeel en oliën. Zetmeel als snelle energie voor extra 'power' waarbij vitamine E gecombineerd met selenium zorgt voor snelle afvoer van melkzuren. Olie als schone energiebron die geen afvalstoffen zoals melkzuren oplevert en als efficiënte energiebron voor het langer volhouden van de prestatie. Lees meer over Sportsfit op www.pavo.nl.

Categorie: WK Jonge Dresssuurpaarden

Downloads:

Ander Nieuws

  • Finalisten KNHS-Anemone Horse Trucks Cup bekend
    Finalisten KNHS-Anemone Horse Trucks Cup bekend
  • Dressuurruiters TeamNL bekend voor CHIO’s Rotterdam en Aken
    Dressuurruiters TeamNL bekend voor CHIO’s Rotterdam en Aken
  • NK Dressuur: Marlies van Baalen wint eerste seniorentitel
    NK Dressuur: Marlies van Baalen wint eerste seniorentitel