Selectietraject WK Jonge Dressuurpaarden 2019

Van 1 tot en met 4 augustus 2019 wordt in Ermelo de ‘Longines FEI/WBFSH World Breeding Dressage Championships for Young Horses’ verreden. Inmiddels is bekend hoe de vijf-, zes- en zevenjarige dressuurpaarden zich voor dit wereldkampioenschap kunnen selecteren.

Paarden kunnen zich in 2019 selecteren via de Pavo Cup 2018 van het KWPN en via de Sportsfit WK-selectie van de KNHS. Vanuit de Pavo Cup gaan 15 paarden per jaargang door naar de Sportsfit WK-selectie van de KNHS. Daarnaast kunnen paarden zich via twee observatiemomenten selecteren voor de KNHS-Sportsfit WK-selectie (per jaargang 15 paarden). Een schematische weergave van het traject is als PDF-download onderaan deze tekst bijgevoegd.

KNHS-Sportsfit WK-selectie
De Sportsfit WK-selectie bestaat uit  drie observatie/trainingen die plaatsvinden in de maanden april, mei, en juni onder leiding van een commissie. Na iedere training vallen er een aantal paarden af. Na de derde en laatste observatietraining wordt door de commissie de afvaardiging naar het WK Jonge Dressuurpaarden 2019 bekend gemaakt.

De observatiemomenten voor deelname aan de Sportsfit WK-selectie vinden plaats op 12 en 13 maart 2019 op het KNHS-centrum in Ermelo. Inschrijven kan via Mijn KNHS.

Deelnemende paarden moeten als veulen geregistreerd zijn bij een in Nederland erkend en gevestigd stamboek dat ook is aangesloten bij de WBFSH. Tijdens het observatiemoment wordt de Preliminary Dressage Test van de FEI per betreffend jaargang gereden en beoordeeld door de commissie.

Kalender selectietraject:
Dinsdag 12 maart – observatiemoment op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo, deel 1
Woensdag 13 maart – observatiemoment op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo, deel 2
Dinsdag 23 april en woensdag 24 april – 1e Sportsfit WK- observatie/training op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo
Dinsdag 21 mei en woensdag 22 mei – 2e Sportsfit WK- observatie/training  (Locatie Nunspeet)
Donderdag 20 juni - 3e Sportsfit WK- observatie/training op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo

Voor deelname aan het KNHS-observatiemoment moeten de paarden ten tijde van de deelname de volgende minimale stand hebben behaald in de reguliere wedstrijdsport:

5-jarige paarden: L2 startgerechtigd
6-jarige paarden: Z1 startgerechtigd
7-jarige paarden: ZZ-Zwaar startgerechtigd.

Voor deelname aan Sportsfit WK- observatie/trainingen  moeten de paarden per 1 april 2019 de volgende minimale stand hebben behaald:

5-jarige paarden: M2 startgerechtigd
6-jarige paarden: Z1 startgerechtigd
7-jarige paarden: ZZ-Zwaar + 5 winstpunten of LT startgerechtigd

Startlijsten
Voor de up-to-date startlijst klik hier en bekijk deze in het wedstrijdprogramma.

Website WK Jonge Dressuurpaarden

Over Pavo Sportsfit
Sportsfit is een product van Pavo. Deze non-heating sportmuesli is bedoeld voor paarden die kracht nodig hebben maar die wel beheersbaar moeten blijven. De ideale energiebron voor een sportpaard is een combinatie van zetmeel en oliën. Zetmeel als snelle energie voor extra 'power' waarbij vitamine E gecombineerd met selenium zorgt voor snelle afvoer van melkzuren. Olie als schone energiebron die geen afvalstoffen zoals melkzuren oplevert en als efficiënte energiebron voor het langer volhouden van de prestatie. Lees meer over Sportsfit op www.pavo.nl.

Categorie: WK Jonge Dresssuurpaarden

Downloads:

Ander Nieuws

  • WK Jonge Dressuurpaarden voor drie jaar terug in Ermelo
    WK Jonge Dressuurpaarden voor drie jaar terug in Ermelo
  • Dressuurruiter Edward Gal als menner in Studio Sport *Update met video
    Dressuurruiter Edward Gal als menner in Studio Sport *Update met video
  • WK’s paardensport in 2022 naar Herning en Pratoni del Vivaro
    WK’s paardensport in 2022 naar Herning en Pratoni del Vivaro