Is paardrijden een veilige sport?

Paardrijden is één van de leukste sporten om te beoefenen. Paardrijden is uniek omdat je sport met een dier. En dat betekent dat je met meer dingen rekening moet houden dan bij sommige andere sporten. 

Om de veiligheid binnen de paardensport te verbeteren is de Stichting Veilige Paardensport opgericht. Het doel van de stichting is om hippische accommodaties actief bezig te laten zijn met veiligheid waardoor iedere paardenliefhebber op een verantwoorde manier kan paardrijden.

 

 

De voordelen van een FNRS-manege

De FNRS is de brancheorganisatie voor maneges in Nederland. Maneges die bij de FNRS zijn aangesloten staan voor kwaliteit, veiligheid en paardenwelzijn. FNRS-maneges worden elke 2,5 jaar op deze kernwaarden beoordeeld. Hierdoor weet je als ruiter of ouder dat de kwaliteit van de aangeboden diensten, de veiligheid op de accommodatie en het welzijn van de paarden gewaarborgd is.

Alleen op FNRS-maneges en KNHS-verenigingen worden de lesprogramma's van de KNHS, Leer paardrijden met plezier en Leer paardrijden met Bixie & Friends (voor kinderen tot en met 12 jaar) aangeboden.