Wedstrijden rijden

Heb je de smaak te pakken met paardrijden? Dan wil je misschien een keer wedstrijden gaan rijden. Dit kan best spannend zijn, maar wij zijn er om je op weg te helpen naar je eerste wedstrijd. Zelfs als je meer ervaring hebt in de wedstrijdsport, kunnen er nog steeds vragen zijn waarbij we je kunnen helpen.

Paardensport is uniek ten opzichte van andere sporten. Je vormt een combinatie samen met je paard. Juist daarom is de paardensport soms wat complexer dan andere sporten. Er zijn verschillende wedstrijdvormen, disciplines en reglementen. Hier vind je alle informatie die je moet weten voor je eerste wedstrijd, of wanneer je al verder gevorderd bent. Mocht je er niet uitkomen dan hebben wij nog een handig help- en reglementen centrum waar je het antwoord op jouw vragen kunt terugvinden.

Het aangepast paardrijden is binnen de paardensport volledig geïntegreerd in de reguliere wedstrijdsport. IWanneer je een lichamelijke of visuele beperking hebt en gebruik wilt maken van een hulpmiddel of aanpassing in reguliere wedstrijden of als je wilt meedoen aan wedstrijden aangepast sporten, dan kun je een classificatiekeuring aanvragen.

Lees meer over aangepast paardrijden
KNHS Help Center
Kan je het antwoord op je vragen niet vinden? Ons kenniscentrum is de plek waar je alle informatie vindt. Vul je zoekopdracht in en zoek.