Hoe vraag ik een FEI-paspoort aan?

Je kunt bij de KNHS je FEI paspoort aanvragen. Gebruik het FEI-aanvraagformulier dat je onderaan deze tekst vindt.

Wanneer je meedoet aan een FEI-wedstrijd in het buitenland, dan moet je paard of pony een FEI-paardenpaspoort hebben. Met buitenland wordt bedoeld: buiten het land van vast verblijf van je paard. Wanneer je meedoet aan een FEI-wedstrijd in Nederland, dan kan het zijn dat je geen FEI paspoort nodig hebt . 

Bij de eerste afgifte gaat het om een FEI-recognition card. Dit wil zeggen dat het bestaande paardenpaspoort van het paard of de pony een FEI-omslag krijgt met een aantal extra pagina's speciaal voor FEI-wedstrijden.

In het nationale paspoort moeten de kentekenen van het paard of de pony worden ingetekend, zoals aftekeningen, haarwervels, kruinen of zwilwratten. Dat mag alleen door een FEI-paardenpaspoortdierenarts worden gedaan op de daarvoor bestemde pagina's en volgens de wijze die FEI daarvoor bepaalt.

Voor een spoedbehandeling of wanneer je bij de KNHS langskomt om een (duplicaat)paspoort aan te vragen, wordt een spoedtarief berekend.

LET OP: Wil je langskomen om een FEI-paspoort te laten maken? Maak dan een afspraak met een van de medewerkers van I&R. Je kunt hiervoor een e-mail sturen naar ienr@knhs.nl

De kosten voor een FEI-paspoort vind je in de KNHS-Tarievenlijst.