Een toezichthouder dressuur op mijn wedstrijd, hoe moet ik dat regelen?

Toezichthouder op dressuurwedstrijden
Vanaf 1 april 2021 is een toezichthouder dressuur verplicht aan te stellen op wedstrijden en meetmomenten. Dit gaat om wedstrijden vanaf B niveau. Voor Bixie en Impulswedstrijden is het niet verplicht om een toezichthouder op het voorterrein aanwezig te hebben. 

Waar kan ik de toezichthouders vinden op een lijst?
Dit zijn juryleden dressuur met minimaal een Zilver kwalificatie. Ook kan een toezichthouder een steward zijn of iemand zijn die de opleiding tot toezichthouder heeft gevolgd. Ieder jurylid dressuur die aan die eis voldoet heeft automatisch de kwalificatie van toezichthouder dressuur gekregen. Deze officials zijn te vinden in Mijn KNHS. In de praktijk kan het zo zijn dat een official bijvoorbeeld een dagdeel ingezet wordt als jurylid en daarnaast een dagdeel toezicht houdt op het voorterrein. Maak hier duidelijke afspraken over met de betreffende official. Tijdens outdoor wedstrijden dient er voor de toezichthouder een (eenvoudige) accommodatie beschikbaar te zijn. De namen en nummers van de toezichthouders moet u als wedstrijdorganisatie doorgeven aan de KNHS in het uitslagenbestand.

Hoe geef ik voor mijn wedstrijd door welke toezichthouder(s) ik heb ingezet?
In de praktijk kan het zo zijn dat een official bijvoorbeeld een dagdeel ingezet wordt als jurylid en daarnaast een dagdeel toezicht houdt op het voorterrein. Maak hier duidelijke afspraken over met de betreffende official. De namen en nummers van de toezichthouders moet u als wedstrijdorganisatie doorgeven aan de KNHS via het uitslagenbestand. Hier is de toezichthouder aan toegevoegd.

Wanneer de jury zicht heeft op het losrijden moet er dan ook een toezichthouder ingezet worden?
Ja, voor iedere dressuurwedstrijd geldt dat een toezichthouder verplicht is bij wedstrijden vanaf B niveau. Een jury beoordeelt de proef in de wedstrijdbaan en kan dan niet tegelijkertijd toezichthouden op het voorterrein. Dit is dan juist de reden om een toezichthouder in te zetten.