Paspoortservice KNHS

De KNHS is een officiële paspoortuitgevende organisatie. 

De paspoortservice houdt het volgende in:

  1. Aanvragen van een paardenpaspoort als je paard of pony niet bij een erkend stamboek geregistreerd is. Afgifte van het paardenpaspoort gaat via KFPS. 
  2. Aanvragen, verlengen of wijzigen van een FEI-recognitioncard wanneer je internationale wedstrijden gaat rijden. 
  3. Het verwerken van gegevens in een buitenlands paardenpaspoort.
  4. Mutaties in een bestaand (K)NHS paspoort.

Nieuw nationaal paspoort voor paard of pony

Voor alle aanvragen geldt dat je het formulier per post kunt sturen of afgeven op werkdagen aan de balie van de KFPS.

Formulier opsturen
Stuur je het formulier op, dan ontvang je een factuur.
Het paspoort wordt, na betaling, aangetekend retour gezonden. 

Het postadres is: 
KFPS
Postbus 624
9200 AP Drachten

Het op te sturen formulier vind je bovenaan aan de pagina.  

Niet vergeten!

  • Formulieren moeten volledig en naar waarheid zijn ingevuld, ondertekend zijn én de eventueel benodigde stempels te hebben.
  • Download de checklist om te voorkomen dat je iets vergeet. 

 

Wijzigingen in KNHS paspoorten

Voor alle wijzigingen geldt dat je het KNHS paardenpaspoort per post kunt sturen of op werkdagen aan de balie van de KNHS terecht kunt. 

Voor paspoorten kan je aan de balie alléén terecht op afspraak. Ook verzoeken we je om met PIN te betalen. Cash betalingen zijn op dit moment niet mogelijk. Maak een afspraak via ienr@knhs.nl.  

  • Langskomen in Ermelo: Wil je naar Ermelo komen, maak dan eerst een afspraak via telefoonnummer 0577- 408300 of ienr@knhs.nl. Onze medewerkers van de afdeling Identificatie & Registratie (I&R) gaan dan direct met je aanvraag aan de slag. 
  • Paspoort opsturen: Stuur je het paspoort op (liefst aangetekend), dan ontvang je een factuur. Het paspoort wordt, na betaling, aangetekend retour gezonden. Het postadres is: KNHS afdeling I&R, postbus 3040, 3850 CA Ermelo

 

Wat moet ik na het overlijden van mijn paard/pony met het paspoort doen?

Wanneer je paard of pony is overleden, dan moet je het paspoort (met de reden van overlijden) terugsturen naar de paspoortuitgevende instantie. Wil je het paspoort ter herinnering terug hebben, geef dit dan duidelijk aan in de begeleidende brief. Na verwerking van het overlijden wordt het paspoort dan retour gezonden. Als het paard of de pony via een slachthuis is afgevoerd, dan zal het paspoort later via het slachthuis en de RVO bij de uitgevende instantie komen voor verwerking van het overlijden.