Leren paardrijden

Leuk dat jij of jouw kind wilt leren paardrijden! Paardrijden met plezier is het lesprogramma van de KNHS voor kinderen en voor volwassenen. Dit lesprogramma wordt aangeboden op FNRS-maneges en KNHS-verenigingen. Met dit lesprogramma ben je ervan verzekerd dat je op een veilige, paardvriendelijke en plezierige wijze alle onderdelen van het paardrijden leert.

De lessen zijn zowel geschikt voor ruiters met een manege paard, als met een eigen paard.  Het lesprogramma bestaat uit twee fasen: brons en zilver. Afhankelijk van je ervaring start je aan het begin van een fase, of stroom je halverwege in. Gedurende het verloop van de lessen verzamel je door het rijden van proeven promotiepunten. Hiermee toon je aan op welk niveau je rijdt.

Voor kinderen tot en met 12 jaar is er een speciaal lesprogramma helemaal gericht op de jongste jeugd: leer paardrijden met Bixie&Friends.

Paardrijden met Bixie&Friends

Paardrijden met Bixie&Friends is een lesprogramma speciaal gemaakt voor kinderen. Kinderen leren spelenderwijs paardrijden en alles wat er bij het paardrijden komt kijken zoals poetsen en opzadelen. Maar ook hoe paarden en pony's verzorgd moeten worden en wat ze nodig hebben om gezond en gelukkig te blijven.

Paardrijden met Bixie&Friends wordt aangeboden op FNRS-maneges en KNHS-verenigingen.

Lees hier meer over paardrijden met Bixie&Friends
Leer paardrijden met plezier boek

Volg je het lesprogramma Leer paardrijden met plezier? Dan is het handig om het bijbehorende boek aan te schaffen. In dit boek staan alle stappen beschreven van het lesprogramma. Het boek is een hele mooie aanvulling op de lessen die op de manege of vereniging gegeven worden.

Onmisbaar voor ruiters die alles willen weten over paarden en paardrijden
  • Prachtig boek en toegankelijk geschreven
  • Je leert alles over paarden en wat er komt kijken bij het paardrijden
  • Alle stappen van het lesprogramma Paardrijden met Plezier worden hier uitgelegd
  • Een hele mooie aanvulling op de lessen die op de manege of vereniging gegeven worden
  • KNHS-leden krijgen 25% korting