Bijscholingen voor manege instructeurs

Dit voorjaar organiseren wij bijscholingen voor Manege instructeurs in Amstelveen, Buinen, Tilburg en Enschede. De vier bijscholingen hebben dezelfde invulling Tijdens de bijscholingen speciaal voor manege instructeurs fris je je didactiek op en krijg je inspiratie om variatie aan te brengen in je lessen, hiermee houd je de paarden fris wat het welzijn weer ten goede komt. 

Didactiek blijft een boeiend onderwerp waar veel over te vertellen is. Het is tijdens de bijscholing een belangrijk onderwerp, net als de leerdoelen. Hoe leer je nieuwe vaardigheden aan of corrigeer je foutjes en hoe verloopt dat leerproces. 

Natuurlijk is er ook volop aandacht voor de groepsdynamiek en het lesplan. Waarschijnlijk herken je het wel dat je les heel anders liep dan je vooraf in je lesplan had bedacht. Ruiters die moe zijn of juist heel druk vanwege de naderende vakantie, een valpartij of frisse paarden en pony’s. Het zijn situaties die voor iedereen herkenbaar zijn, maar waar iedereen anders mee omgaat.  

Tijdens de bijscholing is er veel aandacht voor de interactie met ruiters. Hoe ga je om met een groep die moeilijker te motiveren is? Wat werkt wel en wat juist niet? Ook de essentie van de evaluatie nemen we mee. 

Na het theoretische gedeelte ga je aan de hand van vijf combinaties van verschillend niveau de theorie in praktijk brengen en beoordelen. Na afloop evalueer je het praktijkgedeelte en verdiep je je in de verschillende leerstijlen. Kortom deze bijscholing belooft heel interessant te worden. Een echte must go voor de manege instructeur die het beste uit zichzelf en uit zijn of haar leerlingen wil halen.  

Locaties
Klik op onderstaande link om je aan te melden voor de locatie van jouw keuze.  

15 mei 2024
Manege Thielen in Tilburg
16.30 – 20.30 uur

28 mei 2024
Manege Les Chevaux in Buinen
10.00 – 14.00 uur

10 juni 2024
Manege Het Twentsche Veld Enschede
10.00 – 14.00 uur’

17 juni 2024
Amsterdamse Manege in Amstelveen
10.00 – 14.00 uur

Kosten
KNHS-leden: € 30,- per persoon excl. lunch | niet leden € 35,- per persoon excl. lunch
Licentiepunten: voor deze bijscholing worden 50 theoriepunten toegekend 
Aanmelden: Via Mijn KNHS