Contract met Hartog verlengd én verder uitgebreid

Dit jaar is niet alleen het contract met Hartog verlengd, maar ook verder uitgebreid. Zowel de KNHS-Hartog Rijstijl Competitie (voorheen de Hartog Trophy) als de KNHS-Hartog Topsport Competitie worden dit jaar allebei gesponsord door Hartog.

Met de ondersteuning van Hartog voor deze twee competities dragen zij bij aan de ontwikkeling van de Nederlandse springjeugd. De KNHS-Hartog Rijstijl Competitie is bestemd voor D-pony's, Children en Junioren. De KNHS-Hartog Topsport Competitie is bedoeld voor de Junioren, Children en de Pony's. De Hartog-topsportcompetitie is er zodat de (kader)combinaties zich kunnen voorbereiden op de internationale sport. 

Voor de jeugdbondscoach Edwin Hoogenraat zijn beide competities van belang, maar vooral bij de KNHS-Hartog Topsport Competitie kijkt hij naar welke combinaties klaar zijn voor de internationale (team)wedstrijden. Hij geeft aan: 'We hebben een aantal ruiters die niet veel internationaal rijden en de competitie gebruiken om door te werken in de winter. Dat kan perfect, want het zijn altijd leerzame parcoursen op mooie locaties. Het is voor de jeugd ook een supergelegenheid om zich te meten met elkaar en zo te ontdekken waar ze staan. Dat alles nu op één dag is, maakt het ook een mooie gelegenheid voor de lichte tourruiters om te bekijken wat van hen verwacht wordt als ze een stap hoger willen.'

De Hartog Competities
Beide competities bestaan uit drie selectiewedstrijden en een finale. Beide competities worden op dezelfde data en dezelfde locaties verreden. Zo kunnen combinaties in beide meerijden als ze een paard/pony in de lichte en in de zware tour hebben.

De volgende data en locaties zijn als volgt:

  • 4 februari - Lichtenvoorde
  • 2 maart - Deurne
  • 17 maart - Finale in Ermelo 


Op de foto: Marion Dubbeld (r), marketingmanager van Hartog en Esther Hendriksen (l), manager communicatie, marketing & sponsoring van de KNHS ondertekenen het vernieuwde sponsorcontract.

Bekijk de competities

 

Overzicht huidige tussenstand

Bekijk hier de huidige tussenstand van de Hartog competities 2024.