Deelnemers internationale wedstrijden 1 t/m 7 juli 2024

Op het heilige gras van de Aachener Soers is het prestigieuze CHIO Aachen begonnen. De belangrijkste disciplines van de paardensport komen in Aken bij elkaar. TeamNL heeft voor de Landenwedstrijden dressuur en springen goede teams afgevaardigd met onder andere de Olympische ruiters Dinja van Liere en Willem Greve. Het sterke menteam bestaat uit vader en zoon Chardon en Koos de Ronde. De afgelopen drie jaar won dit drietal de landenwedstrijd mennen in Duitsland.
Naast het concours in Aken is er een etappe van de Global Champions Tour in Monaco met Kim Emmen, Harrie Smolders en Maikel van der Vleuten. Ook op het 5* concours in Calgary, Spruce Meadows is Nederlandse deelname. Daarnaast is in eigen land het 3* concours in Ommen bij de gebroeders Schuttert met natuurlijk veel oranje-jassen op de deelnemerslijst. Overige Nederlandse springruiters nemen deel aan de wedstrijden in Sariego, Wuustwezel, Wilków, Jakubowice en Esposende.
Para-amazone Rixt van der Horst reist naar het Italiaanse Ornago voor haar wedstrijd. Nederlandse eventingruiters zijn op de concoursen in Aston Le Walls en Minderhout. Tot slot is op de endurancewedstrijd in Argentan ook Nederlandse deelname.

Foto: Dirk Caremans