Deelnemers internationale wedstrijden 15 t/m 21 april 2024

Dit weekend staat in het teken van de World Cup finale in Riyadh, Saudi-Arabië. De enige deelneemster voor Nederland is TeamNL dressuuramazone Thamar Zweistra. Helaas is voor haar gisteren al een vroegtijdig einde gekomen aan haar deelname door een ongelukkige eliminatie in de Grand Prix.
In Waregem hebben de paradressuurruiters hun eerste outdoor evenement. Een aantal leden van het NLO-WVM-Team NL Para Dressuur staan op de deelnemerslijst.
Op de mooie terreinen van Grandorse, in samenwerking met Equestrian Centre De Peelbergen, staan de internationale menwedstrijden op het programma. De nationale mentop bij de paarden, met o.a. IJsbrand en Bram Chardon, en pony’s is aanwezig in Kronenberg. Ook in Kladruby nad Labem is een internationale menwedstrijd met Nederlandse deelname.
Springruiters van TeamNL reizen de wereld over en doen deze week de concoursen aan in Oliva, St. Tropez, Nancy, Linz-Ebelsberg en Opglabbeek.
Voor de eventingruiters van TeamNL is Strzegom een van de eerste ijkpunten richting de Spelen in Parijs. In Polen zijn alle niveaus, kort en lang, uitgeschreven en Nederland is in alle rubrieken goed vertegenwoordigd.

IJsbrand Chardon Foto: Hippo Media