Deelnemers internationale wedstrijden 6 t/m 12 mei 2024

In dit Hemelvaartsweekend zijn in Nederland een aantal mooie internationale evenementen. Op donderdag begint het 3* concours CSI Eindhoven met op zaterdag de altijd spectaculaire Derby. Een groot aantal springruiters van TeamNL komen in de lichtstad in actie. Daarnaast is in Kronenberg een CSI2*. Horse Trails Ede organiseert een korte 2* en 1* competitie voor paarden en een korte 2* wedstrijd voor pony’s met natuurlijk veel deelnemers uit Nederland. In het Limburgse Well is een endurancewedstrijd over 100 km, ook voor jeugdruiters. Ook hier deelname uit eigen land.
Daarnaast zijn TeamNL springruiters Willem Greve en Harrie Smolders op de 5* wedstrijd in Hamburg. Overige Nederlandse springruiters zijn op de concoursen in Cabourg, Lummen, Ponte de Lima en Riesenbeck.
Dan is er Nederlandse deelname op de CDI’s in Budapest en München, de eventingwedstrijden in Marbach en Mill Spring, de menwedstrijd in het Duitse Lähden (met in de World Cup kwalificatie Peter de Ronde), het CVI3* WCupQ in Stadl Paura en CEI3* in Loubejac.

Sanne Thijssen was met haar 17 jaar de jongste Derby winnaar ooit. In 2016 zegevierde ze in de Eindhovense Derby met Ulena Foto: Digishots