Deelnemers internationale wedstrijden 8 t/m 14 april 2024

Dit weekend kunnen we in Nederland genieten van topsport dressuur, eventing en springen. Op het internationale dressuurconcours in Tolbert komen TeamNL ruiters als Hans Peter Minderhoud en Marlies van Baalen in actie in de Zware Tour. Ook is ons land goed vertegenwoordigd in de Lichte Tour en in de rubrieken voor de jeugd.
Op de North Holland Horse Trials in Oudkarspel staan een groot aantal Nederlandse eventingruiters op de deelnemerslijsten van de 1* tot en met 4* wedstrijden. In Noord Holland rijden ook ponycombinaties in een lange 2* Landenwedstrijd.
De derde internationale wedstrijd in Nederland is het 2* concours in Kronenberg. Op de Peelbergen komen veel Oranje-ruiters in de piste om zich voor te bereiden op het NK. TeamNL springruiters Sanne Thijssen en Maikel van der Vleuten rijden op de Global Champions Tour in Mexico. Andere TeamNL ruiters hebben hun voorbereiding voor het NK op de concoursen in Gorla Minore, Oliva, Compiègne, Arezzo, St. Tropez en Bonheiden. In Lier is een internationale wedstrijd voor de springjeugd met grote Nederlandse inbreng.
Verder zijn Nederlandse ruiters op de eventingwedstrijden in Burnham Market en Sahrendorf en een dressuurruiter in Ocala, FL (WEC), USA. Een aantal Nederlandse menners rijden in het Duitse Wettringen en tot slot zijn Nederlandse endurancerijders op het CEI in Saumur en Zutendaal.

Marlies van Baalen in actie met Go Legend in Exloo Foto: Digishots