EK Para-dressuur: Kür-brons voor Lotte Krijnsen

Lotte Krijnsen heeft het EK Para-dressuur in Riesenbeck afgesloten met de derde plaats, dus brons, in de Kür op Muziek. Een mooie afsluiting voor de amazone uit Enschede en haar paard Rosenstolz N.O.P. na een vierde en een vijfde plaats in Grade III en het goud in de landenwedstrijd met NLO-WVM-TeamNL. “Het was heel spannend. Ik ben heel blij met brons”, vertelt Lotte.

“Het was heel spannend”, vertelt Lotte achteraf. Na haar resultaat van 75.680% voor haar Kür, waarvan de muziek is gecomponeerd door Anne Boogman, stond ze tweede achter de Deen Tobias Thorning Jørgensen en kwamen er nog twee sterke concurrenten. Lotte’s resultaat werd alleen nog verbeterd door de Franse Chiara Zenati. “Ik had er hele fijne stukken tussen, maar ik merkte al aan het begin van de proef dat ik wat voor liep op de muziek. Ik vond dat de vrije stap echt beter was eerder deze week”, analyseert Lotte nuchter.

“Vorig jaar op het WK had ik zilver, maar voor nu ben ik wel heel blij met brons. Ik ga nog wat veranderen aan de Kür en dan hoop ik volgend jaar mee te kunnen naar Parijs. Ik vond dit een hele leerzame en fijne wedstrijd. Ik ben toch weer wat dingen van mezelf tegengekomen die aandacht nodig hebben om ze nog meer te verbeteren. In de training gaat het goed, maar op een kampioenschap komt er toch meer spanning bij. Voor nu ben ik heel tevreden en ga ik vol goede moed richting Parijs.”

Riesenbeck, 40 kilometer over de grens, is bijna een thuiswedstrijd voor Lotte die in Enschede woont. “Het is maar 35 minuten rijden. Ik zag ook collega’s en familie zitten, dus dat is toch wel bijzonder. Riesenbeck is zelfs dichterbij dan Ermelo”, lacht Lotte.

Klik hier voor de volledige uitslag

Foto's: Lotte met haar moeder, trainer Janneke Punte en met haar paard Rosenstolz N.O.P. (www.hippofoto.be)