Emmelie Scholtens en Indian Rock scoren in Fontainebleau

Dressuuramazone Emmelie Scholtens won met Indian Rock de Grand Prix van het vijfsterrenconcours in Fontainebleau. In de Kür op muziek was het stuivertje wisselen met de Britse Charlotte Fry en Everdale die Scholtens achter zich lieten. Voor Scholtens een mooie opsteker aan het begin van het buitenseizoen waarin de Olympische Spelen in augustus en het NK volgende maand in mei er aan komen.

Emmelie Scholtens en Indian Rock hadden een succesvol indoorseizoen waarin ze zich plaatsten voor de wereldbekerfinale in Riyadh. Die lieten ze echter schieten met het oog op de komende wedstrijden richting de Olympische Spelen van Parijs. In Fontainebleau reden ze hun eerste buitenwedstrijd van het seizoen. Met een score van 75.478 wonnen ze de Grand Prix en verwezen Charlotte Fry en Everdale naar de tweede plaats (73.543%). 
TeamNL-amazone Marieke van der Putten reed Torveslettens Titanium RS2 N,O.P. naar een percentage van 69.478 waarmee ze achtste werd. Karin Nijvelt was de derde Nederlandse aan start en reed met Elysias een score van 67.783%.

In de Kür op Muziek was de Britse Charlotte Fry de beste in Fontainebleau met 82.340 procent. Voor Emmelie Scholtens en Indian Rock hadden de juryleden een waardering van 81.815%. Marieke van der Putten reed haar Totilas-zoon naar de vijfde plaats. Karin Nijvelt klasseerde zich wederom als twaalfde.

Klik hier voor de uitslag van de Grand Prix

Klik hier voor de uitslag van de Kür op Muziek

Foto: Emmelie Scholtens en Indian Rock