Geweldige tweede plek voor TeamNL amazone Dinja van Liere in Special

Olympische amazone Dinja van Liere reed vandaag een geweldige Grand Prix Special op het CHIO Aken met haar nog maar negenjarige Vita di Lusso. Het paar werd tweede achter Isabell Werth met 76,872%, een nieuw persoonlijk record voor het paar.

Een van de hoogte punten in de Special van Van Liere en Vita di Lusso waren de piaffes en passage die moeiteloos in elkaar overliepen. De oefeningen werden ogenschijnlijk zonder enige moeite uitgevoerd. Dinja van Liere: “Ik ben echt ongelooflijk trots op het paard. Hij ontwikkeld zich zo snel! Hij was zelfs nog veel beter dan in de Grand Prix. Hij was meer voorwaarts en super geconcentreerd.” Het resulteerde in bijna 77% en drie tweede en twee derde plaatsen bij de juryleden. Morgen staat voor het duo nog de Kür op muziek op het programma. Van Liere: "Het wordt de eerste Grand Prix kür voor Vita di Lusso. Mijn plan is om in ieder geval te genieten."

De Duitse Isabell Werth won de Special op Wendy de Fontaine. Ze scoorde 78.085%. Marieke van der Putten werd haar Torveslettens Titanium RS2 N.O.P. zesde met een goede proef. Haar score was 74.021%. Davenda Dijkstra eindigde met Hero op de veertiende plaats en Denise Nekeman werd op Boston STH 24ste.

Morgen volgt de 5* Kür op muziek, het laatste onderdeel. De wedstrijd begint om 8.30 uur.

Klik hier voor de uitslag.

Dinja van Liere in actie op Vita di Lusso in Aken. Foto: Dirk Caremans