Internationale eventing wedstrijd in Ede locatie voor het jonge paarden kampioenschap

Voor het seizoen van 2024 zijn de locaties van de KNHS kampioenschappen inmiddels bekend. 
Voor de jonge paarden is er dit jaar gekozen om een wedstrijd wat vroeger in het seizoen te houden. We zijn erg verheugd dat de wedstrijd in Ede zijn medewerking hieraan heeft verleend. Het kampioenschap voor 6 jarige paarden wordt dit jaar verlaagd naar het CCI1*-intro niveau en voor de 7 jarige paarden naar een CCI2* niveau.  

Met deze stap om de wedstrijd eerder in het seizoen te laten plaatsvinden en de keus om daarbij een meer passend niveau te bieden, willen we de ruiters enthousiast maken om aan dit kampioenschap deel te nemen.

Wat ook nieuw is voor het seizoen van 2024 is het equipe-kampioenschap voor de klasse B paarden. We kenden het equipe-kampioenschap al bij de pony’s en bij de paarden klasse L. Omdat we graag het educatieve belang van dit kampioenschap willen uitbreiden is er voor gekozen om de klasse B paarden hieraan toe te voegen. Voor een equipe-kampioenschap worden de ruiters per regio geselecteerd. Dit zijn automatisch ook de ruiters die mee rijden in het individuele kampioenschap. De ruiters die geselecteerd zijn worden begeleid naar het kampioenschap en kunnen daarmee ook gebruikmaken van de trainingen als de regio die aanbiedt.

De bepalingen voor alle KNHS-kampioenschappen Eventing vind je hier.

We kijken uit naar een sportief Eventing Seizoen.

Agenda:

-    6- en 7 jarige paarden 10-12 mei 2024 Ede
-    Pony’s 7 september 2024 Gelselaar
-    Paarden CCI3* 26-29 september 2024 Varsseveld
-    Paarden klasse B t/m Z 19 oktober 2024 Hattem

Foto: Hippofoto