Jan Sonneveld nieuwe voorzitter a.i. KNHS-bestuur

ERMELO (KNHS) – Jan Sonneveld is tijdens de 90e KNHS-ledenraadsvergadering van 11 april door de Ledenraad unaniem benoemd tot nieuwe voorzitter van het KNHS-bestuur. Hij volgt hiermee Cees Roozemond op die door het bestuur is aangesteld als interim directeur van de KNHS, na het vertrek van Patrice Assendelft. Sonneveld zal de voorzittersrol op interim basis invullen. De benoeming van de nieuwe voorzitter was het belangrijkste punt op de agenda van deze vergadering.

De KNHS-ledenraad is verantwoordelijk voor de benoeming van een voorzitter van het KNHS-bestuur. Justus Valk, KNHS-ledenraadslid, licht de benoeming toe: “Jan Sonneveld is sinds 2022 penningmeester van het KNHS-bestuur. We hebben hem leren kennen als een zeer betrouwbare en integere man met een groot hart voor paarden. Met zijn aanzienlijke managementervaring in het bedrijfsleven ziet de KNHS-ledenraad hem als de perfecte kandidaat om Cees Roozemond op te volgen als voorzitter.”

Jan Sonneveld: “Ik heb veel zin in deze nieuwe uitdaging. De afgelopen twee jaar heb ik de KNHS goed leren kennen in mijn rol als penningmeester. De bedrijfskundige ervaring die ik meebreng kan goed van pas komen in mijn nieuwe rol. In heb ruime ervaring in diverse directie- en bestuursfuncties. Ik ben dan ook geen specialist, maar een general manager. Daarom denk ik ook dat deze nieuwe rol goed bij mij past. Ik hoop vanuit deze rol rust, stabiliteit en continuïteit voor de KNHS te brengen en nog meer voor onze mooie paardensport in Nederland te kunnen betekenen.”

Aukje Kroondijk blijft vicevoorzitter van het KNHS-bestuur. Bestuurslid Jan Markink zal tijdelijk de rol van penningmeester op zich nemen.