KNHS kampioenen gehuldigd bij Achterhoeks Hippisch Festijn

Na een korte afwezigheid van de kalender is de bekende eventingwedstrijd Achterhoeks Hippisch Festijn in Varsseveld weer helemaal terug op de kalender. Van 22 tot en met 24 september werd het evenement verreden op de terreinen rondom ‘De Radstake’ van de familie Venderbosch.

 

Het Achterhoeks Hippisch Festijn is een mooie internationale eventingwedstrijd met een rijke traditie. Naast sportieve strijd mogen de beroemde feestavonden en gezelligheid niet ontbreken.
Het evenement werd dit jaar wel enkele keren geteisterd door hevig noodweer waardoor sommige combinaties in de stromende regen hun parcoursen moesten rijden.

Jonge paarden
Naast de internationale rubrieken op 2* en 3* werden er ook drie KNHS kampioenschappen beslecht. De deelname was dit jaar bij de jonge paarden helaas niet groot, maar er waren mooie kampioenen te begroeten. In het KNHS kampioenschap voor zesjarige paarden ging de winst naar Janneke Boonzaaijer met de hengst Moreno Grove. Willemina van der Goes won het KNHS kampioenschap voor zevenjarige paarden met Legende P. Met haar oudere troef Ekino won Willemina ook het KNHS kampioenschap in de klasse 3*S.

Huldiging
Tijdens het traditionele Riders Diner op de zaterdagavond van het Hippisch Festijn was er een leuke verrassing voor het Nederlands team dat heeft meegedaan aan de FEI European Cup. Deze eventingwedstrijd voor landenteams op 3* niveau werd dit jaar gehouden in Zweden en Nederland eindigde daar op een mooie tweede plaats. De wedstrijdorganisatie en de KNHS hadden voor alle teamleden bloemen en een attentie geregeld die werden overhandigd tijdens het diner.
Ook werd aangekondigd dat alles in het werk gesteld wordt om de wedstrijd, die vroeger bekend stond als het EK voor Landelijke ruiters, over twee jaar in Nederland te organiseren.

Kijk hier voor alle uitslagen