Landenwedstrijd dressuur CHIO Rotterdam in 2024 geen FEI Nations Cup competitie

Na uitvoerig overleg met de Fédération Equestre Internationale (FEI) en andere wedstrijdorganisaties heeft het CHIO Rotterdam besloten zich in 2024 terug te trekken uit de FEI Nations Cup Dressage Competitie. De 5* landenwedstrijd Dressuur tijdens het CHIO Rotterdam vindt volgens het oorspronkelijke plan plaats met de teams van België, Denemarken, Frankrijk, Groot Brittannië, Duitsland, Zweden, Amerika en Nederland, maar maakt dus geen deel uit van de FEI Nations Cup 2024 Competitie.

 

 

“Het besluit is in navolging van het CHIO Aken en CDIO Falsterbø genomen omdat het CHIO Rotterdam de eerder gemaakte afspraken met de Nationale Federaties van de deelnemende landen niet kan nakomen op basis van de door de FEI aan het begin van dit jaar gewijzigde regels waarbij geldt dat de beste teams op basis van het gemiddelde van de punten in de FEI  world ranking mogen deelnemen. Voor ons staat het belang van de deelnemers voorop. Dat betekent dat wij pas twee weken voor aanvang van het CHIO Rotterdam teams zouden kunnen toelaten. Wij hadden al acht landen uitgenodigd voordat de regels veranderden en zeker in een Olympisch jaar kun je deelnemers niet zo lang in onzekerheid laten, aldus Patrick van der Meer, directeur sportief Dressuur van het CHIO Rotterdam. “Dit was voor ons een hele lastige beslissing en we begrijpen dat het een teleurstelling is voor de plannen van de FEI. Er is lang samen gezocht naar een passende oplossing. Daarover hebben we de afgelopen weken goede gesprekken gehad. Die oplossing is er voor 2024 helaas niet gekomen, maar we vertrouwen erop dat we voor het volgende seizoen samen tot een werkbare formule komen.”

Tijden de 5* landenwedstrijd Dressuur tijdens het komende CHIO Rotterdam komen teams uit acht landen aan start. Na de Grand Prix op donderdag 20 juni a.s. gaan er twee ruiters per team naar de Grand Prix Special en twee ruiters naar de Grand Prix Freestyle op zaterdag 22 juni. Rondom deze 5* dressuurrubrieken vindt op de zaterdagavond ook een jubileum dressuurshow plaats ter gelegenheid van de 75ste editie van het CHIO Rotterdam.

Bron: Bericht CHIO Rotterdam

Foto: DigiShots