NK Springen: jeugd trapt het kampioenschap goed af

Voordat de senioren aan het NK springen beginnen heeft de springjeugd er al heel wat sprongen gemaakt voor hun kampioenschap. De junioren hebben er al twee onderdelen opzitten en rijden hun finale op zaterdag. De Children startten op woensdag en vervolgen het NK op vrijdag met de finale op zaterdag. Bij de Young Riders won Meike Zwartjens op donderdag het eerste onderdeel. Vrijdag krijgt dat kampioenschap een vervolg. De finale van de Young Riders is zondagochtend.

 

Op woensdag reed Fleur Dijkstra Kaitlynn naar het beste resultaat in het eerste onderdeel van de Children. Liv Linssen en Stella Heijligers volgden op 2 en 3. Vrijdagochtend is het tweede onderdeel van het NK voor de Children. 

Bij de Junioren boekte Thijmen Vos woensdagmiddag de overwinning met Cadillac Z en werd op korte afstand in de snelheid- en wendbaarheidswedstrijd gevold door Siebe Leemans en Milan Morssinkhof. Donderdag in het tweede onderdeel direct op tijd noteerde Thijmen met Cadillac Z een tijdfout en behoudt daarmee de leiding in het klassement met 1 strafpunt. 
Milan Morssinkhof en VDL Quickthago werden met een foutloos resultaat derde in de dagwedstrijd en staan tweede in de tussenstand met 1.04 strafpunten. Met zijn ‘tweede’ paar Feliek-H staat Thijmen Vos derde met een totaal van 1.67 strafpunten.

Bij de Young Riders won Meike Zwartjes uit Raalte het eerste onderdeel in een tijd van 74.33 seconden. Dat was bijna een seconde sneller dan Finn Boerekamp met Parfait vd Bisschop. Mart IJland staat derde met Isla Ibiza met een tijd van 75.55 seconden. 

Morgen gaat het NK voor de jeugd verder met de tweede ronden voor de Children en de Young Riders. 

Klik hier voor alle uitslagen. 

Klik hier voor het volledige programma van het NK Springen in Deurne

Foto: Thijmen Vos en Cadillac Z (www.digishots.nl)