NK Springen Young Riders: Mart IJland neemt de leiding

Nikita Cheung won de tweede wedstrijd van het NK Young Riders in Deurne met Noberlina v/d Laarse Heide Z. Ze bleef net als Siebe Leemans en Mart IJland foutloos en reed de snelste tijd van de drie. Mart IJland neemt de leiding in het NK met 0.61 strafpunten, gevolgd door Siebe met Kobalt op 0.81 en Nikita op drie met 2.32 strafpunten.

Het was een pittig parcours voor de 27 deelnemers aan de tweede wedstrijd van het NK voor Young Riders. Alleen de top 3 bleef foutloos over de 1.45m hoge hindernissen. Nikita Cheung won in een tijd van 71.36 seconden. “Het was een hele goede ronde van Noberlina”, lacht Nikita. “Het is een hele fijne merrie, heel scherp en ze heeft veel kwaliteit. Als ik een keer dicht kom dan is ze meteen weg en ze rekt of strekt als het nodig is. Ze denkt heel goed mee. Ze is terug van weggeweest. Twee weken geleden in de nations cup in Opglabbeek liep ze dubbel nul.”
Met 2.32 strafpunten staan Cheung en de merrie er op de derde plaats in de tussenstand goed voor in de race naar de titel. Gaan ze op voor de titel? “Zeker, yes. Dat zou heel mooi zijn. Voor mijn laatste jaar bij de Young Rijders zeker.”

Mart IJland reed een overtuigende foutloze ronde met de vermogende Isla Ibiza. Met de tijd van 75.28 seconden werden ze derde in de dag wedstrijd. Ze schoven echter door naar de leiding van het klassement. “Het was een moeilijke proef. Ik moest nul rijden vandaag. Ik heb niet voor de dagprijs gereden, maar geprobeerd om voor het kampioenschap op nul te blijven. Het kampioenschap is de hoofdzaak voor mij. Zondag ga ik focussen om goede rondjes te rijden.”
Over de wedstrijden na de finale op zondag heeft Mart, die in dienst is bij Willem Greve, nog geen zicht. “Ik heb nog geen landenwedstrijden op de planning staan. We gaan zien hoe het loopt.”

Hoe het loopt wordt zondagochtend vanaf 10.15 uur spannend bij de Young Riders wanneer ze in twee manches om de medailles gaan strijden. 

Siebe Leemans staat tussen Mart IJland (0.61) en Nikita Cheung (2.32) op de tweede plaats met 0.81 strafpunten met Kobalt, waarmee hij tweede werd in de dag wedstrijd. Met Estoril du Cedre staat Siebe vijfde in de tussenstand. Fleur Holleman is vierde met Faltic. 

Klik hier voor de uitslag van de tweede wedstrijd van het NK Young Riders

Klik hier voor de tussenstand van het NK Young Riders

Foto: Mart IJland en Isla Ibiza (www.digishots.nl)