Robin Heiden, Dominique van Dalsen, Sissi Gijsen en Felyne Boschloo winnen KNHS-Anemone Horse Trucks Cup Schijndel

Een groot aantal jeugdruiters was donderdag afgereisd naar Schijndel voor de achtste en tevens laatste competitiewedstrijd van de KNHS-Anemone Horse Trucks en daarmee ook de laatste mogelijkheid om een felbegeerde finaleplek veiling te stellen. Bij de young riders ging de overwinning naar Robin Heiden en bij de junioren noteerde Dominique van Dalsen de hoogste score. Bij de pony’s mocht Sissi Gijsen mocht de eerste prijs in ontvangst nemen en bij de children was Felyne Boschloo-Karsijns de beste.

Young rider Robin Heiden, lid van het KNHS Talenteam, had twee paarden meegenomen naar Schijndel. Het winnende resultaat van 70,29% noteerde ze met Gasmonkey (v. Tuschinski), alias Goofy, die al even niet meer op concours was geweest. “Goofy vond het hartikke leuk om weer mee te gaan. In de proef zaten nog wat verbeterpunten doordat hij een tijdje niet mee was geweest. Daardoor zijn we het echte wedstrijdritme een beetje kwijt. Maar hij liep heel fijn en het was een sympathieke proef zonder grote fouten. Voor het NK gaan we de afstemmingsfoutjes eruit poetsen”, vertelt Robin Heiden enthousiast.

Steeds meer zelfvertrouwen
Met Lakewood (v. Jazz) zette Robin Heiden in de eerdere competitiewedstrijden van de KNHS-Anemone Horse Trucks al goede prestaties neer, waaronder een overwinning in Reuver en een tweede plaats in Utrecht. In Schijndel werd de combinatie vijfde met 68,28%. “Hij stond er in de competitie al goed voor en liep nu eigenlijk ook hartstikke fijn. In het begin was hij in de ring een beetje onzeker maar hij begint steeds meer zelfvertrouwen te krijgen. Het kan nog beter maar er zit progressie in, heel leuk.”

Drukke dagen
Robin won vorig jaar met Gasmonkey de finale van de KNHS-Anemone Horse Trucks Cup en is met hetzelfde paard, waarmee ze al drie EK’s reed, regerend Nederland kampioen bij de young riders. “Ik heb besloten om dit jaar de competitie te gebruiken om mijn jongere paard Lakewood ervaring op te laten doen en me met Goofy te richten op het NK en hopelijk daarna de andere EK-observaties. Naast Goofy gaat ook Lakewood mee naar het NK en ik heb Hollywood ingeschreven voor de U25. Het worden drukke dagen maar wel heel leuk.”  

Bij de young riders was de tweede prijs voor Lara van Nek. Haar proef met Jappeloup (v. All at Once) werd beloond met 69,71%. Daarmee bleven ze voor op Chiel van Bedaf die Key-West Texel (v. Glock's Toto Jr.) naar de derde score van 69,41% reed.

Junioren
Bij de junioren scoorde de volledige top drie boven de 70% met als winnaar Dominique van Dalsen met Just Johnson Forêt (v. Johnson) met 71,97%. Morgan Walraven en Benecia (v. Benicio) werden tweede met 71,57% en de top drie werd compleet gemaakt door Nina van Rooij en Don-Tango B (v. Contango) met 70,81%.

Pony’s
Bij de pony’s behaalden twee combinaties exact dezelfde score van 71,000%. Na toepassing van de ex aequo-regeling won Sissi Gijsen met New Star 8 (v. Speyksbosch Nelson) en mocht Feline Niessen zich met Diamond Blue (v. FS Daddy Cool) als tweede opstellen. Esmae Niessen en Le Formidable volgden met 69,57% als derde.

Children
Bij de children stond Felyne Boschloo-Karsijns met afstand bovenaan. Haar proef met  Heavens Voice (v. Voice) werd door de juryleden beloond met 73,900%. Bente Bronk en  Inaro A (v. Don-Tango B) werden tweede met 70,225%, gevolgd door Taylor Mom met  Maestro (v. Wup) met 66,975%.

Finale
Deze wedstrijd in Schijndel was de laatste selectiemogelijkheid voor deelname aan de finale van de KNHS-Anemone Horse Trucks Cup. De finale wordt op 15 juni in Houten verreden. Binnenkort maken we bekend welke combinaties zich daarvoor hebben gekwalificeerd.

Uitslag KNHS-Anemone Horse Trucks Cup, Schijndel

Young riders:
1 Robin Heiden (Alphen aan de Maas), Gasmonkey (v. Tuschinski) 70,29%
2 Lara van Nek (Wijdewormer), Jappeloup (v. All at Once) 69,71%
3 Chiel van Bedaf (Etten-Leur), Key-West Texel (v. Glock's Toto Jr.) 69,41%

Junioren:
1 Dominique van Dalsen, Just Johnson Forêt (v. Johnson) 71,97%
2 Morgan Walraven, Benecia (v. Benicio) 71,57%
3 Nina van Rooij, Don-Tango B (v. Contango) 70,81%

Pony’s:
1 Sissi Gijsen (Moergestel), New Star 8 (v. Speyksbosch Nelson) 71,00%
2 Feline Niessen (Hulsberg), Diamond Blue (v. FS Daddy Cool) 71,00%
3 Esmae Niessen (Hulsberg), Le Formidable 69,57%

Children:
1 Felyne Boschloo-Karsijns (Beekbergen), Heavens Voice (v. Voice) 73,900%
2 Bente Bronk, Inaro A (v. Don-Tango B) 70,225%
3 Taylor Mom, Maestro (v. Wup) 66,975%

De KNHS-Anemone Horse Trucks Cup heeft als belangrijkste doel de ontwikkeling van de Nederlandse young riders, junioren, pony’s en children te stimuleren en is een belangrijke competitie voor kadervorming en uitzending dressuur.

Foto: Robin Heiden en Gasmonkey (www.digishots.nl)