Schrijf je in voor een KNHS Instructeursopleiding

Vind jij het leuk om jouw kennis te delen en om mensen te helpen om verder te komen in de sport? Wil je meer verdieping geven aan jouw vakmanschap en leren van professionals? Dan is het volgen van een KNHS-opleiding tot instructeur echt iets voor jou! Maak van jouw passie je vak! Het opleidingsseizoen begint het komende najaar weer, met een breed opleidingsaanbod.

Je kunt je vanaf nu aanmelden voor deze opleidingen:

ORUN2 Aspirant Instructeur  
De opleiding tot Aspirant Instructeur (ORUN 2) is de eerste stap om instructeur te worden. Je leert lessen te begeleiden. Als je de opleiding tot Aspirant Instructeur met een voldoende afrondt mag je lesgeven op een accommodatie met een veiligheidscertificaat aan de hand van een voorgeschreven lesplan ofwel onder supervisie van een instructeur paardensport op hoger niveau. Je bent dan bevoegd om startende ruiters en kinderen de beginselen van het rijden bij te brengen. Je kunt ook de ruiteropleiding ‘Leer paardrijden met plezier’ (Brons) van de KNHS verzorgen. En je hebt laten zien dat je zelf op het gestelde niveau een paard kunt trainen. Je mag de opleiding voor het Ruiterbewijs geven, je mag buitenritten begeleiden en leert assisteren bij evenementen zoals proevendagen, ruiterkampen en kinderfeestjes.

De volgende variant gaat dit najaar van start bij voldoende inschrijvingen;

-           Sporttraject Aspirant Instructeur (ORUN 2)
-           Aspirant Instructeur Manege zelfstudie (ORUN 2)


ORUN 3 Instructeur Basissport
Ben jij op zoek naar meer verdieping en wil jij jezelf verder ontwikkelen op het gebied van lesgeven en wil je zelfstandig instructeur worden? Dan is de Opleiding Instructeur Basissport ORUN 3 iets voor jou!

Als Instructeur Basissport ben je zelfstandig instructeur geef je lessen aan ruiters met of zonder eigen paard en aan wedstrijdruiters in de laagste wedstrijdklassen van de breedtesport (B/L). Je geeft les op maneges, verenigingen of aan particulieren. Je begeleidt paardensporters van uiteenlopende leeftijden en niveaus. Je mag lessen verzorgen uit de ruiteropleiding ‘Zilver’ van de KNHS. Je hebt niet alleen oog voor rijtechniek, maar besteedt in de lessen ook aandacht aan persoonlijke begeleiding van ruiters en ruiterfitheid. Je hebt oog voor paardenwelzijn en adviseert over de omgang met het paard. Ook kun je paardensportactiviteiten organiseren.

De volgende varianten gaan dit najaar van start bij voldoende inschrijvingen;

-           Instructeur Basissport Allround (ORUN 3)
-           Instructeur Basissport Manege (ORUN 3)
-           Sporttraject Instructeur Basissport (ORUN 3)


ORUN 4 Instructeur Wedstrijdsport

Je hebt de opleiding Instructeur Basissport goed afgerond. Je hebt minimaal een ‘7’ Trainen van paarden en voor het Geven van lessen gehaald, en je wilt een stap verder om jezelf te specialiseren in één discipline in de paardensport. Dan is de Opleiding Instructeur Wedstrijdsport (ORUN 4) iets voor jou. In de opleiding leer je om wedstrijdsporters te begeleiden. Je verdiept je nog meer, naast de basisprincipes, in de verdere ontwikkeling van ruiter en paard om ze daarnaast op wedstrijden te kunnen begeleiden. Je traint zelf op het hoogste niveau van de breedtesport. Je beheerst jouw discipline goed. Je kunt ruiters stimuleren het beste uit zichzelf te halen. En in dit alles verlies je het welzijn van het paard niet uit het oog en adviseer je over de omgang met een paard.

-           Instructeur Wedstrijdsport Allround (ORUN 4)
-           Instructeur Wedstrijdsport Springen (ORUN 4)
-           Instructeur Wedstrijdsport Dressuur (ORUN 4)


ORUN 5 Trainer Coach (ORUN 5)

Heb je de ambitie om tot en met het hoogste niveau les te gaan geven in de disciplines dressuur, springen, eventing, mennen, voltige of endurance? Dan kun je de opleiding Trainer/Coach 5 volgen. Tijdens deze opleiding leer je sportoverstijgende kennis te vertalen naar de paardensport om je leerlingen met hun paarden heel specifiek te kunnen begeleiden in hun ontwikkeling als topsporter. Je leert naast het trainen van combinaties veel over coachen. Je leert bijvoorbeeld hoe je het hele begeleidingsteam rondom een topsporter kunt aansturen. Ben jij een ervaren instructeur met een diploma op niveau 4 en wil jij je verder scholen? Meld je dan aan voor de opleiding Trainer/Coach 5.
Onderwerpen die behandeld worden tijdens de opleiding zijn:
Plannen van meerjarenbeleid, jaarplan, programma, periodiseren van trainingen, sporttechnisch beleid, voorbereiden op wedstrijden (analyseren), evalueren (testen en meten) en herkennen van talenten.

Je kunt hier meer informatie vinden over deze opleiding.

Bovenstaande opleidingen starten in het najaar. 
Klik voor meer info en om in te schrijven op de opleiding van je keuze hierboven. Kijk hier voor alle informatie over de KNHS-instructeursopleidingen en schrijf je in!