Springruiters TeamNL winnen Challenge Cup in Barcelona

De springruiters van TeamNL hebben in Barcelona na een barrage tegen Australië de Challenge Cup gewonnen. Na de teleurstelling van het missen van de finale van de Longines FEI Nations Cup in Barcelona een mooie beloning.

 

Dit weekend wordt in Barcelona de finale van de Longines FEI Nations Cup verreden. Nadat de TeamNL springruiters zich donderdag niet wisten te plaatsen voor de finale, bleef de Challenge Cup als ‘troostfinale’ over.  
Voor Nederland ging Jur Vrieling met Long John Silver 3 N.O.P. als eerste van start met een mooie foutloze ronde. Kim Emmen verving in deze wedstrijd Harrie Smolders en reed haar krachtpatser Inflame Go met slechts een springfout naar de finish. Derde ruiter Willem Greve kreeg met Highway TN een fout op de sloot. Maikel van der Vleuten sloot af met een knap gereden foutloze ronde met zijn paradepaar Beauville Z N.O.P.

Net als Nederland wist ook Australië op een eindscore van vier strafpunten te eindigen en moest een barrage uitmaken wie de winnaar werd. Een knappe prestatie van het Australische team dat slechts uit drie combinaties bestond. Voor Australië reed Christopher Burton de barrage. Deze voormalige Olympische medaillewinnaar in de eventing reed een knappe ronde, maar wel met een springfout. Willem Greve reed vervolgens een superieure, snelle foutloze omloop en bezegelde daarmee de winst voor TeamNL.
Zo klonk in Barcelona toch nog het Wilhelmus voor de springruiters die zich allen erg teleurgesteld hadden getoond na het missen van de grote finale die zondagmiddag 1 oktober verreden wordt.  

Kijk hier voor alle uitslagen 

Foto Willem Greve en Highway TN door HippoFotoMedia