TeamNL-vierspanrijders sterk van start in WB-kwalificatiewedstrijden

In zijn eerste outdoorwedstrijd van het seizoen heeft Bram Chardon direct laten zien er goed voor te staan. Bram kwam in Kronenberg aan de start met zijn geroutineerde EK-vierspan en verdiende door zijn overwinning het maximale aantal te verdienen wereldbekerkwalificatiepunten voor het wereldbekerseizoen 2024/2025. Koos de Ronde werd in Tsjechië knap tweede bij zijn openingswedstrijd van het seizoen.

Bram Chardon won de onderdelen dressuur en marathon en werd tweede in de vaardigheid. “Een lekker begin van het seizoen, ik kan niet anders zeggen”, concludeert Bram. “Ik reed met mijn span van vorig jaar, want ik wilde aan het begin van het seizoen kijken waar ik sta. De omstandigheden waren niet makkelijk, maar de paarden waren superfit en ik ben blij dat ik de volle mep aan wereldbekerpunten heb kunnen pakken.”

IJsbrand Chardon reed zijn tweede wedstrijd van het seizoen en liet drie routiniers thuis om zo een paar andere paarden een kans te geven. Hij werd derde in de dressuur, verloor veel door een cruciale fout in de marathon maar herstelde zich knap door winst in de vaardigheid. Met een overall derde plaats en de nodige wereldbekerpunten op zak toonde ook IJsbrand Chardon zich tevreden.

Ook WB-punten voor De Ronde
Dit weekend vielen er niet alleen in Kronenberg wereldbekerpunten te verdienen. In het Tsjechische Kladruby nad Labem kwam TeamNL-menner Koos de Ronde aan de start. In een sterk en groot deelnemersveld werd De Ronde knap tweede achter regerend wereldkampioen Boyd Exell en kon met een mooi aantal wereldbekerpunten huiswaarts keren.

Uitslagen internationale menwedstrijd Kronenberg:
Vierspannen Paard (CAI3*)
1.    Bram Chardon (Den Hoorn) – 140.67
2.    Anna Sandmann (DUI) – 159.02
3.    IJsbrand Chardon (Den Hoorn) – 166.03

Klik hier voor de volledige uitslag van de wedstrijd in Kronenberg

Uitslagen internationale menwedstrijd Kladruby nad Labem:
Vierspannen Paard (CAIO4*)
1.    Boyd Exell (AUS) – 134.69
2.    Koos de Ronde (Zwartewaal) – 146.05
3.    Daniël Schneiders (AUT) – 156.52

Klik hier voor de volledige uitslag van de wedstrijd in Kladruby nad Labem

Bram Chardon Archieffoto Marlien Smit