Thamar Zweistra naar haar derde wereldbekerfinale

Dressuuramazone Thamar Zweistra (Schore) neemt volgende week in Riyadh voor het derde jaar op rij deel aan de wereldbekerfinale dressuur. De Zeeuwse komt aan start met de elfjarige schimmelhengst Hexagon’s Ich Weiss. Zweistra is de enige deelnemer van TeamNL aan de wereldbekerfinales, de finale van het indoorseizoen voor de dressuur- en springruiters. De wereldbekerfinale dressuur is op woensdag 17 en vrijdag 19 april.

 

 Thamar Zweistra is de enige combinatie van TeamNL die volgende week afreist naar de hoofdstad van Saoedi Arabië om deel te nemen aan de FEI wereldbekerfinales. Met haar schimmel Hexagon’s Ich Weiss rijdt ze op woensdagmiddag de Grand Prix als voorbereiding op de echte finale, de Kür op Muziek, op vrijdagmiddag 19 april. 

Het is voor Zweistra en Hexagon’s Ich Weiss de derde finale op rij. In 2022 eindigden ze in hun eerste finale in Leipzig op de elfde plaats. Vorig jaar in de Amerikaanse stad Ohama behaalden ze een hele mooie vijfde plaats in de finale. 

De combinatie, die ook op de Olympische longlist staat van bondscoach Patrick van der Meer, neemt het in Riyadh op tegen 16 concurrenten. Ook TeamNL collega Emmelie Scholten had zich met Indian Rock geplaatst voor de finale. Met het oog op de komende Olympische Spelen in augustus in Parijs besloot zij niet naar de wereldbekerfinale te gaan met haar nog relatief minder ervaren paard. 
Voor Zweistra (41 jaar, nummer 28 op de FEI wereldranglijst) geldt dat ze zich met haar meest ervaren paard Hexagon’s Ich Weiss (NRPS, 2013, Rubiquil x Negro) in de strijd mengt met de top van de wereld.


Programma FEI Wereldbekerfinales, Riyadh
Woensdag 17 april
13.15 uur (12.15 uur Ned)    Grand Prix dressuur
19.05 uur (18.05 uur Ned)    Eerste finaleronde, springen
Donderdag 18 april
18.50 uur (17.50 uur Ned)    Tweede finaleronde, springen
Vrijdag 19 april
17.15 uur (16.15 uur Ned)    Grand Prix kür op muziek, finale dressuur
Zaterdag 20 april
15.45 uur (14.45 uur Ned)    Derde finaleronde, springen

Klik hier voor de startlijsten en uitslagen van de FEI Wereldbekerfinales

Foto: Duimen gingen vorig jaar omhoog bij Thamar Zweistra na de vijfde plaats in de wereldbekerfinale in Omaha (www.digishots.nl)