Vierspanrijders TeamNL winnen opnieuw landenwedstrijd Windsor

Geheel volgens traditie hebben de Nederlandse vierspanrijders de landenwedstrijd op de Royal Windsor Horse Show in Groot-Brittannië gewonnen. Het team, bestaande uit IJsbrand Chardon (Den Hoorn ZH), Koos de Ronde (Zwartewaal) en Edwin van der Graaf (Ouddorp), verwees Duitsland en België naar plaatsen twee en drie. Koos de Ronde was met zijn tweede plaats de hoogstgeplaatste Nederlander in het individuele klassement achter winnaar Boyd Exell.

 

Het Nederlandse team stond na de dressuur op de tweede plaats achter Duitsland. Door de knappe tweede en derde plek van Koos de Ronde en IJsbrand Chardon in de marathon, wisselden de vierspanrijders van TeamNL na twee onderdelen van plek met de collega’s uit Duitsland. De menners van bondscoach Ad Aarts bouwden hun voorsprong in de vaardigheid verder uit, waarna ze net als vorig jaar als winnaars de hoofdring betraden voor de huldiging.  

Op schema
Ad Aarts was uiteraard tevreden met de overwinning van zijn team. “Zowel Koos als IJsbrand reden met een andere opstelling, dus waren nog iets zoekende, maar ze werden toch knap tweede en derde. We liggen wat mij betreft mooi op schema richting het WK.”

Uitslag CAIO4* Royal Windsor 2024 vierspannen landenklassement:
1. Nederland 309.06
2. Duitsland 322.65
3. België 358.63

Uitslag CAIO4* Royal Windsor 2024 vierspannen individueel klassement:
1. Boyd Exell (AUS) 137.02
2. Koos de Ronde (Zwartewaal) 151.49
3. IJsbrand Chardon (Den Hoorn ZH) 157.57

Foto: Hippofoto