Voormalig Paardensportman van het Jaar Wim van der Leegte (76) overleden

Voormalig Paardensportman van het Jaar Wim van der Leegte (76) overleden

Wim van der Leegte, voormalig topman van het VDL Groep-concern, en liefhebber van de paardensport is in de nacht van zaterdag op zondag op 76-jarige leeftijd overleden. Wim van der Leegte legde de basis voor Stoeterij Duyselhof en heeft bijzonder veel voor de Nederlandse paardensport betekend als fokker, eigenaar en zeker als sponsor. In 2016 werd Van der Leegte tijdens Indoor Brabant onderscheiden met de titel Paardensportman van het Jaar. 

In Wim van der Leegte verliest de paardensport een bevlogen liefhebber, eigenaar en genereus sponsor van vele wedstrijden en meerdere ruiters. In 2016 legde Van der Leegte zijn functie als topman van het immense concern VDL Groep neer. De sponsoring van de paardensport bleef. Vele evenementen konden bouwen op de steun van het bedrijf.

Leopold van Asten, de stalruiter van Stoeterij Duyselhof, is een van de vele ruiters die door Van der Leegte door de jaren heen gesteund werden. Ook Maikel van der Vleuten, Lisa Nooren en Matthijs van Asten konden rekenen op support van Van der Leegte. Op de stoeterij, die begin jaren ’90 werd opgericht, fokte Van der Leegte veel toppaarden. Een daarvan is VDL Groep Iron Z waarmee Leopold van Asten dit jaar succesvol was voor TeamNL. 

Van der Leegte heeft veel betekend voor de Nederlandse paardensport. Een commissie verkoos hem in 2016 tot Paardensportman van het Jaar. 

De KNHS dankt Van der Leegte voor zijn inzet voor de sport en wenst zijn familie en nabestaanden veel sterkte met het verlies van deze bijzondere persoonlijkheid. 

Foto: Wim van der Leegte en Leopold van Asten op het NK Springen (www.digishots.nl)