Week van de Scheidsrechter 2023

Van 30 september t/m 8 oktober is het de Week van de Scheidsrechter, georganiseerd vanuit NOC*NSF in samenwerking met de diverse sportbonden. Tijdens deze week staan we stil bij het grote belang van officials voor onze mooie paardensport. Voor iedere official geldt; jouw inzet is voor de sport van groot belang. Zonder officials is er geen paardensport!

Tijdens deze week willen we als KNHS zijnde zoveel mogelijk ruiters en paardensportliefhebbers de officials laten bedanken voor hun waardevolle inzet. Dankzij de officials kunnen wij wekelijks op wedstrijd gaan met ons paard. Deel jouw verhaal met de hashtag #officialbedankt via Instagram en wellicht delen wij deze via onze social media kanalen! 

Speciaal voor onze officials:
Tijdens de KNHS Congresweek is er een dag speciaal georganiseerd voor al onze officials, we nodigen je van harte uit op 29 oktober. Tijdens deze dag zoomen we in op onderwerpen als welzijn, veilig sportklimaat en zijn er vele workshops en live demo’s, voor ieder wat wils. Op de Officialsdag is de toegang voor Officials gratis en wordt de lunch voor jullie verzorgd. 

Bestel hier je gratis kaarten als official!

Een official bedanken kan natuurlijk ook in het dagelijkse leven, buiten de Week van de Scheidsrechter om. Maar vooral deze week willen wij hier extra aandacht aan geven. Doe jij met ons mee? Wij hebben een aantal tips voor jullie op een rijtje gezet!

Tips voor ruiters:

  1. Bedank de official na je proef of parcours. Een bedankje, duimpje of een glimlach kan iedereen waarderen.
  2. Heb je een vraag over de wedstrijd of beoordeling? Spreek de official gerust aan, ze staan je graag te woord.
  3. Paardrijden is een geweldige hobby, vergeet niet dat officials zich vrijwillig voor de sport inzetten in hun vrije tijd.
  4. Een complimentje geven is gratis, het effect is een miljoen waard.

Tips voor wedstrijdorganisaties:

  1. Stem de details van de wedstrijd altijd duidelijk af met officials.
  2. Ontvang en verzorg je officials goed, een verse bak koffie en een schone werkomgeving zijn superfijn!
  3. Zorg dat de vrijwilligersvergoeding klaarligt aan het eind van de wedstrijd.
  4. Na afloop van de wedstrijd zorgt een klein bedankje voor de kers op de taart.

 

Laten we er samen een mooie Week van de Scheidsrechter van maken!