Historie

In 2023 viert de KNHS haar 100-jarig bestaan! Een unieke mijlpaal om uitgebreid bij stil te staan. Dit willen we samen met alle paardensportliefhebbers vieren. Komend jaar kom je op onze social mediakanalen en op verschillende evenementen leuke KNHS jubileumactiviteiten tegen. Het hele jaar door nemen we je mee langs de highlights die 100 jaar paardensport ons heeft gebracht.

 

Op deze pagina lees je historische artikelen met leuke weetjes en interessante feiten en vind je het boek Paardenland Nederland: Een brede verzameling van de hippische geschiedenis in Nederland. Daarnaast vind je hier de historische resultaten van de afgelopen 100 jaar zoals Olympische successen en medailles behaald op Wereld- en Europese Kampioenschappen. Deze pagina wordt in de loop van 2023 steeds verder aangevuld.

Paardenland Nederland
Een brede verzameling van de hippische geschiedenis in Nederland

Henk Bouwman, geboren in 1945 in Amsterdam, weet niet waar zijn liefde voor het paard is ontstaan. "Mogelijk omdat in mijn jeugd veel neringdoenden nog met een 'hit' hun waren uitventten, mogelijk ook omdat wij tegenover de stallen van Heineken woonden. Er ging geen dag voorbij of ik zag paarden".

''Ik hoop dat de lezers plezier beleven aan wat ik heb samengebracht in dit boek, waarbij mijn drijfveer tijdens het schrijven steeds nadrukkelijker duidelijk werd. Het gaat niet om mij, maar om degenen die na mij komen. Met als reden de enorme rijke historie van hippisch Nederland te beschermen tegen de verdamping van het collectieve geheugen.'' 

Lees hier het boek