JongKNHS

Ben jij tussen de 8 en 25 jaar oud? Wil je jezelf graag verder ontwikkelen en een actieve bijdrage leveren aan (de bestuurlijke kant van) de paardensport? Word dan onderdeel van JongKNHS. 

Onze ambitie

De KNHS wil jongeren actief betrekken door inspirerende en leerzame programma’s én het stimuleren van netwerken. We streven ernaar een omgeving te creëren waarin jongeren hun passie voor paardensport kunnen ontwikkelen en (bestuurlijke) vaardigheden kunnen verbeteren. Samen met de jeugd willen we bouwen aan een toekomstbestendige paardensport(bond).

 

 

Het opleidingsprogramma: Young Leaders & Geef de Jeugd een Stem

Het KNHS Young Leaders Program is een educatief programma dat gericht is op het vergroten van kennis over paarden én op de ontwikkeling van de jeugd op het gebied van sociale, mentale en maatschappelijke vaardigheden. Het programma weet op een speelse manier de link te leggen tussen plezier en onderwijs, tussen vrije tijdsbesteding en het ontwikkelen van maatschappelijk waardevolle kwaliteiten.

Dit programma heeft verschillende niveaus, gericht op verschillende leeftijdsgroepen: van 8 tot en met 25 jaar! Zo is er ook een opleidingstraject speciaal voor jongeren van 18 tot en met 25 jaar. Dat bevat verschillende inspirerende masterclasses, gericht op besturen en organiseren in de paardensport.

Lees meer

Bestuur JongKNHS

Om de jongeren te vertegenwoordigen is er een bestuur JongKNHS opgericht. Zij houden zich bezig met een aantal belangrijke thema’s en hebben een adviserende rol richting het bestuur van de KNHS. De thema’s zijn: welzijn, innovatie en sportontwikkeling, verduurzaming en (online) communicatie gericht op de jeugd. 

 

Young Leaders Platform

Wanneer je alle masterclasses van het ‘Geef de Jeugd een Stem’-traject hebt gevolgd, is het mogelijk om aan te sluiten bij het Young Leaders Platform. Het platform Young Leaders bestaat uit een groep jongeren die meedenkt over de toekomst van de KNHS. Vanuit elke regio is een ‘Young Leader’ betrokken bij dit platform. Het doel van dit platform is om de jeugd meer stem te geven in de toekomst van de paardensport. Een aantal keren per jaar komen zij fysiek én online samen om daarover na te denken en te sparren. Via dit platform heeft de jeugd een stem in de ledenraad.

Lees meer