Springen Artikel 276 - Wedstrijd met winnaarsronde

Toegestaan voor alle klassen vanaf 0.90 bij de pony’s en 1.10m bij de paarden mits de hoogte van de hindernissen de hoogte van de klasse waarin de combinatie startgerechtigd is, niet overschrijdt. 

 

 1. Wedstrijden in twee ronden met winnaarsronde
  a. In deze wedstrijd kwalificeren de beste 16 deelnemers van de eerste ronde zich voor de tweede ronde, waarin zij starten in omgekeerde volgorde van hun resultaat in de eerste ronde (strafpunten en tijd).
  b. De beste 8 deelnemers overeenkomstig het totaal aantal strafpunten en de tijd in beide ronden of alleen de tijd in de tweede ronde, nemen deel aan de winnaarsronde.
  c. Het parcours van de tweede ronde mag verschillend zijn van dat van de eerste ronde.
  d. Het parcours van de winnaarsronde moet een verkort parcours zijn over hindernissen van de eerste en/of de tweede ronde.
  e. De startvolgorde in de winnaarsronde is in omgekeerde volgorde van het totaal aantal strafpunten en tijd in beide ronden of alleen de tijd van de tweede ronde, conform de bepalingen van het vraagprogramma.
  f. Alle deelnemers starten in de winnaarsronde met 0 strafpunten.
  g. De drie de ronden worden verreden volgens tabel A op tijd. Het overschrijden van de toegestane tijd in de winnaarsronde wordt bestraft met één strafpunt voor elke vier seconden.
  h. Indien een deelnemer, die zich voor de winnaarsronde heeft gekwalificeerd, hieraan niet deelneemt, wordt hij niet vervangen.
  i. Deelnemers die worden uitgesloten of zich terugtrekken in de winnaarsronde worden gelijk geplaatst op de laatste plaats van de winnaarsronde 

 2. Wedstrijd met één ronde en winnaarsronde (winnaarsronde; ruiters starten met 0 strafpunten)
  a. In deze wedstrijd kwalificeren de beste 10 deelnemers, in ieder geval 25% en eventueel alle foutlozen van de eerste ronde zich voor de winnaarsronde, waarin zij starten in omgekeerde volgorde van hun resultaat in de eerste ronde (strafpunten en tijd).
  b. Alle deelnemers starten in de winnaarsronde met 0 strafpunten.
  c. Beide ronden worden verreden volgens tabel A op tijd. Het overschrijden van de toegestane tijd in winnaarsronde wordt bestraft met één strafpunt voor elke vier seconden.
  d. Deze wedstrijd mag niet worden gebruikt voor een grote prijs of voor een wedstrijd met het hoogste prijzengeld. e. Indien een deelnemer, die zich voor de winnaarsronde heeft gekwalificeerd, hieraan niet deelneemt, wordt hij niet vervangen.
  f. Deelnemers die worden uitgesloten of zich terugtrekken in de winnaarsronde worden gelijk geplaatst op de laatste plaats van de winnaarsronde. 

Naar het volgende artikel