­ KNHS DOORLOPENDE REIS- EN ANNULERINGSVERZEKERING VOOR JOU ÉN JE PAARD - KNHS

KNHS DOORLOPENDE REIS- EN ANNULERINGSVERZEKERING VOOR JOU ÉN JE PAARD

Op reis gaan met of zonder je paard kan risico’s met zich meebrengen. In samenwerking met Allianz en Zeker in Sport, hebben we speciaal voor paardeneigenaren een doorlopende reis- en annuleringsverzekering samengesteld. Al vanaf €4,88 per maand zijn jij én je paard gedekt tegen o.a. ziekte, medische hulp en langer verblijf. Je maakt jouw verzekering gemakkelijk op maat door te kiezen uit verschillende dekkingen.

 

Bereken je premie 

 

De verzekering die rekening houdt met jou én je paard

Er zijn maar weinig reisverzekeringen waarin je paard meeverzekerd is en in de verzekering voor je paard mis je soms de nodige dekkingen voor op reis. Daarom hebben we de KNHS Doorlopende Reisverzekering samengesteld met Allianz Global Assistance en Zeker in Sport. Allianz Global Assistance is marktleider in reisverzekeringen en 24/7 hulpverlening. Zeker in Sport is dé tussenpersoon voor sportbonden met kennis over sport en verzekeren. Je bent verzekerd bij reizen met je paard, maar ook voor andere reizen. Hierdoor is de verzekering een goede vervanging voor de reisverzekering die je nu misschien al hebt. Deze verzekering is op maat samen te stellen voor iedere reiziger.

Je paard meeverzekerd – op maat voor iedere reiziger – het hele jaar door verzekerd

 

De basisverzekering

Met de basisverzekering ben je zelf verzekerd voor:

 • 24/7 hulpverlening door KNHS-alarmcentrale bij ziekte of ongeval

 • Gratis medisch advies en altijd in het Nederlands

 • Kinderen tot 5 jaar gratis meeverzekerd

 • Je bagage is verzekerd voor een maximum bedrag van € 3500 per reis tegen verlies, diefstal of beschadiging.

 • Moet je extra, onvoorziene kosten maken omdat je eerder terug moet keren naar huis of juist langer op de vakantiebestemming moet blijven, dan ben je voor deze kosten gedekt.

 • De reisverzekering biedt een secundaire dekking, voor alle kosten die niet door je zorgverzekering worden vergoed (inclusief het verplicht eigen risico van je zorgverzekering)

 • Raak je door een ongeval tijdens je reis blijvend invalide of kom je te overlijden, dan ontvangen jij of je nabestaanden eenmalig een vaste uitkering (de ongevallen-dekking).

 

De dekkingen voor je paard:

 • Je paard is thuis ernstig ziek of overlijdt, jij kunt eerder terugkomen als je al op vakantie bent. Je extra reiskosten worden vergoed.

 • Je paard is mee op vakantie of op concours in het buitenland en heeft medische hulp nodig, dit wordt vergoed tot € 500,-

 • Je paard is mee op vakantie of op concours in het buitenland, jij wordt ziek en er is een langer verblijf nodig. De extra kosten voor de stalling van je paard worden vergoed.

 • Je paard is mee op vakantie of op concours in het buitenland en wordt ziek. Er is een langer verblijf nodig voor jou en je paard. De extra verblijfskosten worden voor jullie beide vergoed.

 • Extra kan je meeverzekeren, de situatie dat de oppas van jouw paard ziek wordt, daardoor niet voor je paard kan zorgen en jij eerder moet terugkomen.

De bovengenoemde dekkingen gelden in Nederland én buitenland. Ben je op concours? Ook dan geldt de reisverzekering. Overige voorwaarden zijn te vinden in de polis.

 

Bereken je premie 

 

Op maat maken van de basisverzekering

Het reisgedrag en de verzekeringsbehoefte verschilt per persoon. Vandaar dat de verzekering modulair is op te bouwen.

 • Reis je regelmatig buiten Europa, dan kan je de doorlopende reis- en annuleringsverzekering upgraden tot

 • Wintersport en bijzondere sporten (zoals parachutespringen en technisch duiken)

 • Met de module SOS Autohulp krijg je hulp onderweg, als je auto uitvalt door pech of een ongeval. Bijvoorbeeld voor het huren van een vervangend vervoermiddel, inclusief paardentrailer, het vergoeden van extra vervoers- en verblijfskosten (ook stallingskosten van het paard) maar ook door het terughalen van het gestrande vervoermiddel naar Nederland.

 • Voor de meeste bagage-artikelen geldt dat ze voor een maximum van € 500,= per artikel zijn verzekerd. We weten natuurlijk heel goed dat je paardenharnachement die waarde makkelijk kan overschrijden. Met de module “Extra sportuitrusting” kan je je sportuitrusting, waaronder je paardenharnachement, tot maximaal € 2500 meeverzekeren.

 • De basisverzekering geldt alleen voor recreatieve reizen. Ga je ook wel eens zakelijk op reis en wil je dan ook gebruik maken van deze verzekering? Met de module Zakenreizen, zijn ook je zakelijke reizen meeverzekerd.

 

Bereken je premie 

 

De Annuleringsmodule

Met de annuleringsmodule krijg je de annuleringskosten vergoed als je je reis voor vertrek moet annuleren, of een vergoeding op basis van niet genoten reisdagen, als je je reis hebt moeten afbreken. Ook bij de annuleringsmodule hebben we enkele dekkingen waarbij we rekening houden met je paard.

Je ontvangt ook een vergoeding voor niet genoten reisdagen als je paard thuis ernstig ziek wordt of overlijdt en je terug naar huis bent gegaan.

De oppas van je paard (zaakwaarnemer) wordt ziek en kan niet voor het paard zorgen en jij kunt daardoor niet op vakantie of moet eerder terugkeren naar huis. Je annuleringskosten of niet genoten vakantiedagen worden vergoed.

 

Corona & de KNHS Doorlopende Reisverzekering

Allianz is de verzekeraar achter de KNHS doorlopende reis/annuleringsverzekering. Allianz is, behalve voor corona-gerelateerde schade, wel dekking blijven bieden op de KNHS doorlopende reis/annuleringsverzekering bij kleurcode oranje of rood.
Sinds kort heeft Allianz de dekking op de reisverzekering uitgebreid met een quarantainedekking wanneer je reist naar een bestemming met een groen of geel reisadvies. Hiervoor hoef je geen extra premie te betalen. Met de quarantainedekking ben je verzekerd van een vergoeding voor extra reis- en verblijfskosten als je onverwacht langer op je bestemming moet blijven wanneer de (lokale) overheid je individuele quarantaine oplegt vanwege Covid-19. Dit geldt ook als de overheid van het land dit specifiek oplegt voor de accommodatie waarin je verblijft, waardoor je niet op de geplande datum terug kan reizen naar Nederland. Zelfs wanneer de accommodatie in zijn geheel in quarantaine moet, met uitzondering van cruiseschepen. Én, deze dekking geldt ook voor de extra verblijfskosten die je moet maken voor je paard wanneer je die hebt meegenomen op reis.
In de Clausule quarantaine die je onderaan deze pagina vindt, lees je precies terug met welke dekkingen bij corona-gerelateerde situaties Allianz de KNHS doorlopende reis/annuleringsverzekering heeft uitgebreid.

 

WIL JIJ OOK GRAag goed verzekerd op reis?

Regel dan snel en eenvoudig de doorlopende reis- en annuleringsverzekering via de KNHS. Maak eventueel gebruik van de opzegservice en maak vanaf morgen al gebruik van je nieuwe verzekering. Bereken je premie.

Lees hier de meest gestelde vragen over de KNHS Doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering

 

 

Documenten verzekering

Ander Nieuws

 • Harrie Smolders wint vijfsterren Grote Prijs Sankt Gallen
  Harrie Smolders wint vijfsterren Grote Prijs Sankt Gallen
 • TeamNL Eventing vierde in Nations Cup Millstreet
  TeamNL Eventing vierde in Nations Cup Millstreet
 • Springruiters TeamNL winnen EEF Nations Cup in Drammen
  Springruiters TeamNL winnen EEF Nations Cup in Drammen