TeamNL. Onze paardensporters in Oranje

TeamNL paardensport zijn alle paardensporters die in oranje rijden en Nederland op het hoogste niveau mogen vertegenwoordigen op internationale kampioenschappen. Wij moedigen hen aan op EK's, WK's en natuurlijk de Olympische spelen. Het is één paardensportteam met één ambitie: de beste van de wereld zijn!

TeamNL Paardensport is hét multidisciplinaire paardensportteam dat Nederland 365 dagen per jaar vertegenwoordigt op topniveau. Van dressuur tot para-dressuur en van springen tot eventing. De Nederlandse Loterij en Odido zijn hoofdsponsor van TeamNL Paardensport. Pikeur, Eskadron, Horka en Horseware zorgen ervoor dat alle TeamNL ruiters en paarden er fantastisch uitzien in hun oranje kleding, dekens en dekjes. Witte Van Moort is, naast De Nederlandse Loterij, hoofdsponsor van TeamNL Paralympisch Dressuur.

Volg onze TeamNL ruiters op social media via @TeamNLpaardensport op Facebook en Instagram.

Excelleren

Excelleren zit in elke keuze die we maken om onze ambities te realiseren. Elke dag beter en sterker worden. Grenzen verleggen. Jezelf overtreffen. De wereld veroveren. Wij streven naar het hoogst haalbare. Naar de beste versie van onszelf en onze paarden. Daar geven we alles voor. Onderweg naar die ene dag, dat ene moment, dat alles klopt. De perfecte wedstrijd.

Respect

We strijden op waardige wijze. Onze liefde voor paarden staat op de eerste plaats. Zo winnen we. Zo verliezen we. Met respect voor wat het paard nodig heeft. En met respect voor regels, officials, tegenstanders en elkaar. Alleen zo willen we de allerbeste worden. Dat stralen we uit en laten we zien, ook als het moeilijk wordt.

Samen

TeamNL zijn we samen; sporters, paarden, coaches en begeleidingsteams. Samen is onze route naar succes. Samen is geven en nemen. Erkennen en waarderen. Samen is voor elkaar in de wind rijden. Maar ook elkaar uitdagen, scherp houden, aanspreken, troosten, inspireren. Samen is elkaar beter en sterker maken. Zo help ik jou aan een medaille. En jij mij.

Leer onze TeamNL ruiters beter kennen

We hebben een aantal TeamNL ruiters leuke stellingen voorgelegd. Ze mochten reageren met goud of fout. Benieuwd wat hun antwoorden zijn? Check de onderstaande video's.