­ KNHS-Hartog Trophy - KNHS

KNHS-Hartog Trophy

De KNHS-Hartog Trophy is een rijstijlcompetitie voor D-pony's, Children, Junioren en Young Riders. De competitie bestaat uit een reeks van verschillende wedstrijden die in competitieverband worden verreden. Het doel van de competitie is om jou als springruiter naar een hoger niveau te helpen.

De KNHS en Hartog Paardenvoer geloven dat een goede verbinding tussen ruiter en paard, die zorgvuldig, diervriendelijk en harmonieus is opgebouwd, leidt tot meer plezier en betere sportprestaties voor ruiter en paard. De unieke band tussen mens en paard levert veel moois op. Netjes en correct paardrijden waarbij het welzijn van het paard voorop staat, staat daarom centraal in de KNHS-Hartog Trophy. Een ruiter die zijn pony of paard de goede, correcte hulpen geeft en niet hindert, draagt bij aan het welzijn van zijn viervoeter. Daarom worden de ruiters zowel op het losrijterrein als in de wedstrijdring begeleid door ervaren trainers.

Tijdens de competitiewedstrijden van de KNHS-Hartog Trophy worden de combinaties beoordeeld door een rijstijljury bestaande uit top- coaches en/of ruiters. De ruiters krijgen na afloop van hun rit direct praktische tips van de juryleden of coaches waarmee ze vervolgens thuis in hun training aan het werk kunnen. De beste 15 combinaties uit de eerste manche rijden een tweede manche op tijd. 

De competitie wordt maandelijks georganiseerd voor alle jeugdcategorieën in de discipline springen. De competitie wordt afgesloten met een finale. Voor iedere leeftijdscategorie wordt een parcours op twee verschillende niveaus uitgeschreven (Lichte Tour en Zware Tour) waarbij het klassement in handicap per leeftijdsgroep wordt opgemaakt. Om deel te kunnen nemen moeten de combinaties startgerechtigd zijn in onderstaande klassen:

Young Riders: klasse Z/1.30m of ZZ/1.35m

Junioren klasse M/1.20m of Z/1.30m

Children klasse L/1.10m of M/1.20m

D-pony’s klasse Z/1.10m of ZZ/1.20m

Meedoen aan de KNHS-Hartog Lucerne Trophy

Een combinatie mag in de periode tussen 1 januari 2022 en de finale een klasse hoger uitkomen dan dat zij starten tijdens deze competitie. Zodra echter in deze periode gestart wordt in de KNHS Topsport Jeugdcompetitie mag betreffende combinatie niet meer in de KNHS-Hartog Trophy uitkomen.

Inschrijven, startlijsten en uitslagen via Mijn KNHS

Let op: deze pagina bevat informatie over de KNHS-Hartog Trophy 2022 en informatie over de finale van de KNHS-Hartog Trophy 2021. 

Inschrijven kan binnenkort via Mijn KNHS.

WEDSTRIJDKALENDER 2022

Concours

Dag

Datum

Opmerkingen

Kronenberg

Zaterdag

29 januari 2022

 Uitslag

Exloo

Zondag

13 februari 2022

 Uitslag

Vragender

Zondag

6 maart 2022

 Uitslag

Ermelo (Finale Hartog Trophy 2021)

Zondag

3 april 2022

 Uitslag

Geesteren

Zaterdag

16 april 2022

 Uitslag

Oudkarspel

Donderdag

26 mei 2022

 

Almelo

Zaterdag

25 juni 2022

 

Bunschoten

Woensdag

27 juli 2022

 

Bavel

Zaterdag

20 augustus 2022

 

Wierden

Zondag

11 september 2022

 

Finale KNHS-Hartog Trophy 2021

Na het eerdere uitstel van de finale van de KNHS Hartog Trophy 2021, is er nu het mooie nieuws dat deze finale alsnog verreden gaat worden op 3 april 2022. Op deze datum staat ook de finale van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie gepland op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. Daarmee wordt 3 april een geweldige dag voor de beste Nederlandse jeugdspringruiters.

Nadere informatie over de KNHS-Hartog Trophy Finale 2021 volgt.

Sponsor

Hartog Paardenvoeders heeft zich gespecialiseerd in hoogwaardig ruwvoer voor paarden, waaronder luzerne en grasproducten. Door de jarenlange ervaring en de gewaarborgde continuïteit heeft Hartog paardenvoeders met haar producten een toonaangevende positie veroverd binnen de paardenvoedermarkt. Het brede assortiment van Hartog Paardenvoeders kan in alle disciplines van de sport worden ingezet. Van recreatie tot topsport.

 

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met Liesbeth Jonkers van de afdeling Topsport: l.jonkers@knhs.nl.

Downloads:

Ander Nieuws

  • Gouden speld voor Corrie Ederveen
    Gouden speld voor Corrie Ederveen
  • Springreglement aangepast op gebied tijdsoverschrijding
    Springreglement aangepast op gebied tijdsoverschrijding
  • Deelnemers internationale wedstrijden 16 t/m 22 mei 2022
    Deelnemers internationale wedstrijden 16 t/m 22 mei 2022