­ Paspoortservice KNHS - KNHS

Paspoortservice KNHS

De KNHS is een officiële paspoortuitgevende organisatie.Vanaf 1 juni 2019 worden nieuwe nationale paardenpaspoorten door de KFPS uitgegeven.

De paspoortservice houdt het volgende in:

 1. Aanvragen van een paardenpaspoort als je paard of pony niet bij een erkend stamboek geregistreerd is. Afgifte van het paardenpaspoort gaat via KFPS. 
 2. Aanvragen, verlengen of wijzigen van een FEI-recognitioncard wanneer je internationale wedstrijden gaat rijden;
 3. Het verwerken van gegevens in een buitenlands paardenpaspoort.
 4. Mutaties in een bestaand (K)NHS paspoort.

Nieuw nationaal paspoort voor paard of pony

Voor alle aanvragen geldt dat je het formulier per post kunt sturen of afgeven op werkdagen aan de balie van de KFPS.

Formulier op sturen
Stuur je het formulier op dan ontvang je een factuur.
Het paspoort wordt, na betaling, aangetekend retour gezonden. 
Het postadres is: 
KFPS
Postbus 624
9200 AP Drachten

Het op te sturen formulier vind je onder aan de pagina bij downloads. 

Niet vergeten!

 • Formulieren dienen volledig en naar waarheid te zijn ingevuld, ondertekend te zijn én de eventueel benodigde stempels te hebben.
 • Download de checklist hieronder om te voorkomen dat je iets vergeet. 

Wijzigingen in KNHS paspoorten

Voor alle wijzigingen geldt dat je het KNHS paardenpaspoort per post kunt sturen of op werkdagen aan de balie van de KNHS terecht kunt. 

Voor paspoorten kan je (ivm de coronacrisis) aan de balie alléén terecht op afspraak! Ook verzoeken we je om met PIN te betalen. Cash betalingen zijn op dit moment niet mogelijk. Maak een afspraak via ienr@knhs.nl. Lees hier meer over de paspoorten op KNHS.nl 

 • Langskomen in Ermelo: Wil je naar Ermelo komen, maak dan eerst een afspraak via telefoonnummer 0577- 408300. Onze medewerkers van de afdeling Identificatie & Registratie (I&R) gaan dan direct met je aanvraag aan de slag. 
 • Paspoortopsturen: Stuur je het paspoort op (liefst aangetekend) dan ontvang je een factuur. Het paspoort wordt, na betaling, aangetekend retour gezonden. Het postadres is: KNHS afdeling I&R, postbus 3040, 3850 CA Ermelo

FEI-recognitioncard

Aanvragen, verlengen of wijzigen van een FEI-recognitioncard wanneer je internationale wedstrijden gaat rijden. Lees alle informatie over de FEI-Recognitioncard. 

Extra informatie voor wijzigingen in buitenlandse paspoorten

 • De KNHS geeft de gewijzigde gegevens niet door aan de organisatie die het paspoort heeft uitgegeven. Wanneer chipgegevens moeten worden geregistreerd in een door een buitenlandse organisatie uitgegeven paspoort, moet tevens een volledig ingevuld ‘wijzigingsformulier chipnummer’ mee worden gestuurd. Dit formulier krijg je van je dierenarts wanneer het paard of de pony van een chip is voorzien.
  'aanvraagformulier paspoort paardachtigen' mee worden gestuurd. Dit formulier krijg je van je dierenarts wanneer het paard of de pony van een chip is voorzien. 
 • Wanneer je de eigenaarsgegevens wilt wijzigen in een buitenlands paspoort die je het paspoort samen met het ingevulde wijzigingsformulier op te sturen. Je ontvangt hiervoor een factuur en na betaling sturen wij het aangepaste paspoort retour. 
 • Je kunt de gegevens digitaal invoeren (dit komt de leesbaarheid en een snelle verwerking ten goede) en daarna het formulier printen om het vervolgens ondertekend op te sturen naar de KNHS samen met het paspoort dat al bij het paard of de pony hoort.

Wat moet ik na het overlijden van mijn paard/pony met het paspoort doen?

Wanneer je paard of pony is overleden, dan moet je het paspoort (met de reden van overlijden) terugsturen naar paspoortuitgevende instantie. Wil je het paspoort ter herinnering terug hebben, geef dit dan duidelijk aan in de begeleidende brief. Na verwerking van het overlijden wordt het paspoort dan retour gezonden. Als het paard of de pony via een slachthuis is afgevoerd, dan zal het paspoort later via het slachthuis en de RVO bij de uitgevende instantie komen voor verwerking van het overlijden.

Downloads:

Ander Nieuws

 • Tweevoudig Olympisch kampioen Salinero overleden
  Tweevoudig Olympisch kampioen Salinero overleden
 • KNHS-Anemone Horse Trucks Cup weer van start
  KNHS-Anemone Horse Trucks Cup weer van start
 • Programma NK Dressuur 2023 bekend
  Programma NK Dressuur 2023 bekend