Internationale wedstrijden

Als je wilt deelnemen aan een internationale wedstrijd, vraagt dit veel voorbereiding. Op deze pagina vind je handige tips en belangrijke informatie voor jouw deelname aan een internationale wedstrijd. Bekijk de instructievideo's om je optimaal voor te bereiden.

Direct naar meer informatie over internationaal starten in de discipline:

FEI-wedstrijden en de FEI HorseApp
Voor paarden die meegaan naar FEI wedstrijden is het verplicht om de temperatuur te meten en te registreren. De atleet of groom moet een ‘Horse Health FEI Self-Certification Form’ indienen via de FEI HorseApp voor alle paarden die meegaan naar een FEI wedstrijd. De temperatuur moet vanaf drie dagen voor aankomst op de wedstrijd worden gemeten en geregistreerd in de FEI HorseApp. Doe je dit niet kunnen er sancties opgelegd worden. 

Informatievideo's
We hebben drie informatievideo's voor je gemaakt om je te helpen bij de voorbereiding voor jouw internationale wedstrijd.

Frankrijk is momenteel geen uitzondering meer voor de exportpapieren van de NVWA.

Meedoen aan FEI-wedstrijden

Dressuur & Paradressuur

Wanneer je mee wilt doen aan een FEI-dressuurwedstrijd, dan moet de inschrijving altijd aangevraagd bij en goedgekeurd worden door de KNHS. Inschrijven voor internationale evenementen kan digitaal via MijnKNHS. (Bekijk hier een instructievideo)

Het is niet toegestaan om je rechtstreeks bij wedstrijdgevende organisatie van FEI-wedstrijden in binnen- en buitenland in te schrijven. 

Springen

Wil je meedoen aan internationale (FEI) springwedstrijden, dan moet je aan een aantal voorwaarden voldoen.

Eventing

Om internationale (FEI) wedstrijden te kunnen starten heeft de FEI een aantal eisen gesteld. Daarnaast stelt de KNHS aanvullende eisen. Deze zijn er om te zorgen dat alleen de combinaties promoveren die bewezen hebben hiervoor klaar te zijn.

Mennen

Voor het deelnemen aan internationale menwedstrijden geldt dat wanneer je een klassering hebt van M+10 je ook internationaal startgerechtigd bent. Uiteraard moet je voldoen aan de FEI voorwaarden (rijtuig en ponymaat etc.). Daarnaast zijn er leeftijdseisen per klasse:

 

 

Meer informatie

Heb je vragen of wil je je inschrijven? Kijk in dit bestand voor meer informatie. Of neem contact op met onze afdeling Topsport, we helpen je graag verder (topsport@knhs.nl). 

Endurance

Om mee te mogen doen aan internationale endurancewedstrijden moet je aan een aantal criteria voldoen. Deze zijn omschreven in het FEI reglement Endurance. Wanneer je wilt deelnemen aan een internationale FEI-wedstrijd, dan moet deze inschrijving altijd worden ingediend bij de KNHS.

Voltige

Om mee te doen aan FEI-voltigewedstrijden gelden verschillende criteria.