Dressuurproevenapp

De KNHS dressuurproevenapp is de ideale tool voor iedereen die dressuurproeven rijdt. Je vindt er alle proeven uit het proevenboekje in terug.

Bekijk de proeven met commentaar van juryleden (m.u.v. Kür op Muziek en de aanlegproeven voor jonge paarden) en gebruik de video’s met tips voor oefeningen per klasse om je optimaal voor te bereiden op jouw wedstrijd. Nieuw in deze app is onder andere de voorleesmodus, hiermee kun je op een overzichtelijke wijze je proeven (laten) voorlezen. Ook bevat de app verschillende tools die je helpen bij je voorbereiding zoals een checklist. We starten met een gratis proefperiode vanaf 22 maart. Hierna kost de app 1,99 per maand. Het abonnement is eenvoudig af te sluiten en op te zeggen via de appstores.

In 2016 werd de eerste KNHS dressuurproevenapp gelanceerd. Deze werd enthousiast ontvangen en door een groot aantal ruiters gebruikt. Bij de lancering van de nieuwe dressuurproeven in 2021 bleek dat de app niet voldoende was meegegroeid met het gebruik, de techniek was verouderd en het opknappen van de nieuwe app was zo’n grote uitdaging dat ervoor is gekozen om een nieuwe app te ontwikkelen.

Wat is er nieuw?
Alle functionaliteit die je al kende van de bestaande app zit ook in deze nieuwe app, maar dat is natuurlijk niet het enige. Naast het kunnen inzien, inspreken en bekijken van video’s van de proeven en de tips van de pro is deze nieuwe app voorzien van meer videocontent die je kunt gebruiken bij jouw wedstrijdvoorbereiding. Ook vind je er bijvoorbeeld een checklist die je kunt gebruiken bij het inpakken van je spullen voordat je op wedstrijd gaat. Verder bevat de app relevante informatie rondom je wedstrijd. Zo vind je er ook het schema te rijden proeven, snelle toegang tot de wedstrijdreglementen en een nieuwsfunctionaliteit waarmee we je op de hoogte houden van  bijvoorbeeld de laatste relevante reglementswijzigingen. Er is een mogelijkheid om de app te personaliseren vanaf het hoofdscherm. Zo kun je de voor jou relevante proeven altijd bovenaan tonen.

Download de app nu en probeer twee weken gratis!

Download via Google Play Download in de Apple Store

 

Toekomst
De app wordt doorontwikkeld op basis van jullie wensen. Heb je een goed idee voor een functionaliteit waarvan je denkt dat ook andere ruiters ermee geholpen worden, laat dat dan zeker even weten. Dit kan via de reviews in de appstores, maar ook via een e-mail naar dressuurproevenapp@knhs.nl

De eerste update met nieuwe functionaliteiten is live met daarin o.a.: 

  • Vooraf ingesproken proeven waardoor je direct kunt beginnen met oefenen (nog niet voor álle proeven)
  • Bixieproeven zijn toegevoegd
  • Proeven Z2 pony's en Kür op muziek proeven zijn toegevoegd

Een voorbeeld van een aantal functionaliteiten die nog op de planning staan:

  • Proeven voorzien van audio waarin de proef voorgelezen wordt (zodat je dit niet eerst zelf hoeft te doen)
  • Een ‘overhoor’ functie om je proef uit je hoofd te leren
  • Meer (video)content voor het onderdeel wedstrijdvoorbereiding
  • Toevoegen van Bixie proeven

Het ontwikkelproces
Op basis van interviews (medio 2022) met appgebruikers en niet appgebruikers én verschillende feedbackkanalen is het plan voor de nieuwe dressuurproeven uitgeschreven. Er was duidelijk vraag naar meer functionaliteit die ondersteunt bij de voorbereiding voor dressuurproeven. Met de nieuwe app is daarin de eerste stap gezet. Belangrijk om te weten is dat het de bedoeling is dat deze app geüpdatet blijft worden en dat er gaandeweg steeds meer functionaliteiten aan toegevoegd worden.

Wat gebeurt er met de oude app?
De oude app blijft na lancering van de nieuwe app nog op je telefoon te gebruiken. Heb je de app pas gekocht? Dan kan je nog een tijd vooruit zonder dat je er iets van zult merken. De nieuwe app kun je dan gebruiken wanneer je er behoefte aan hebt. We nodigen iedereen uit om de app gedurende de proefperiode gratis uit te proberen. Laat ons ook vooral weten wat je ervan vindt en wat je nog graag verbeterd zou zien.

Waarom maandelijks betalen?
Om de app toch betaalbaar te houden hebben we gekozen voor een abonnementsmodel. Hierdoor kun je het app abonnement aan en uitzetten wanneer je het nodig hebt. Je hoeft dus niet direct een hoog bedrag te betalen maar kan voor 1,99 de app een maand  gebruiken. Na de aankoop is er een proefperiode van twee weken. Zo heb je genoeg tijd om te kijken of de app wat voor jou is voordat ervoor betaald hoeft te worden.