Selectietraject WK Jonge Springpaarden 2018

Het Wereldstamboekenkampioenschap voor jonge springpaarden wordt gehouden van 13 t/m 16 september 2018 in Lanaken (België) op stoeterij Zangersheide.

Selectietraject 2018
De selectie van de Nederlandse afvaardiging naar de FEI World Breeding Championships wordt uitgevoerd onder regie van de KNHS, waarbij de KNHS gebonden is aan de regels van de internationale paardensportbond FEI. Deze FEI-regels zijn voor dit Wereldstamboekenkampioenschap duidelijk anders dan voor andere internationale kampioenschappen. De FEI schrijft bij het Wereldstamboekenkampioenschap voor dat de KNHS alleen paarden kan afvaardigen die geregistreerd zijn bij een in Nederland gevestigd stamboek, dat bovendien erkend is door de World Breeding Federation for Sport Horses (WBFSH). Dat zijn momenteel alleen het KWPN en het NRPS.

Selectiewedstrijd NRPS- en KWPN-springpaarden
De selectiewedstrijd voor dit kampioenschap voor de bij het KWPN- of NRPS-geregistreerde paarden vindt plaats van 13 t/m 16 augustus tijdens het KWPN Kampioenschap voor jonge springpaarden op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. Deelnemende paarden moeten een minimale sportstand hebben van M+2 voor vijfjarigen, Z+2 voor zesjarigen en ZZ+2 voor zevenjarigen. De datum waarop deze stand bereikt moet zijn is 23 juli 2018.

Aantallen
De FEI stelt later in de vraagprogramma’s vast hoeveel Nederlandse paarden de KNHS exact mag afvaardigen, die aantallen zijn nu nog niet bekend. De organisatoren van deze kampioenschappen en de FEI zijn de instanties die uiteindelijk de wildcards toekennen. Ook over deze aantallen is nog niets bekend.

Selectiewedstrijd niet NRPS- en KWPN-springpaarden (ivm wildcard)
Voor de springpaarden die niet geregistreerd zijn bij het KWPN- of NRPS wordt door Stichting Ruitersport de Meierij (www.srdm.nl) van 22 t/m 26 augustus een selectie georganiseerd in opdracht van de KNHS. Het evenement vindt plaats bij de Molenheide in Schijndel en wordt gehouden in de vorm van een competitie voor jonge springpaarden waar paarden van alle WBFSH-stamboeken kunnen deelnemen. De eventuele ondersteuning voor een wildcardaanvraag voor het WK in Lanaken kan echter alleen geschieden voor paarden die niet bij het KWPN of het NRPS zijn ingeschreven.  Alleen combinaties met een KNHS-startpas kunnen deelnemen, meer informatie over de online inschrijving volgt. 

Kijk voor meer informatie over het Wereldstamboekenkampioenschap voor jonge springpaarden 2018 op: www.zangersheide.com.

Ander Nieuws

  • Deelnemers internationale wedstrijden 16 t/m 22 september 2019
    Deelnemers internationale wedstrijden 16 t/m 22 september 2019
  • Kort verslag springforum 3 september 2019
    Kort verslag springforum 3 september 2019
  • Leren Paardrijden: Losrijden bij het springen *Video
    Leren Paardrijden: Losrijden bij het springen *Video