­ Selectietraject WK Jonge Springpaarden 2022 - KNHS

Selectietraject WK Jonge Springpaarden 2022

Het Wereldstamboekenkampioenschap voor jonge springpaarden wordt gehouden van 22 t/m 25 september 2022 in Lanaken (België) op stoeterij Zangersheide.

Selectietraject 2022
De selectie van de Nederlandse afvaardiging naar de FEI World Breeding Championships wordt uitgevoerd onder regie van de KNHS, waarbij de KNHS gebonden is aan de regels van de internationale paardensportbond FEI. Deze FEI-regels zijn voor dit Wereldstamboekenkampioenschap duidelijk anders dan voor andere internationale kampioenschappen. De FEI schrijft bij het Wereldstamboekenkampioenschap voor dat de KNHS overeenkomstig de WBFSH Quota alleen paarden kan afvaardigen die als eerste (als veulen) geregistreerd zijn bij een in Nederland gevestigd stamboek, dat bovendien erkend is door de World Breeding Federation for Sport Horses (WBFSH). Dat zijn momenteel alleen het KWPN en het NRPS.

Selectiewedstrijd NRPS- en KWPN-springpaarden (WBFSH quota)
De selectiewedstrijd voor dit kampioenschap voor de bij het KWPN- of NRPS-geregistreerde paarden vindt plaats van 29 t/m 31 augustus tijdens de Blom Cup die verreden wordt op het Tops International Arena in Valkenswaard.

Deelnemende combinaties moeten in het bezit zijn van een geldige startpas. Voor buitenlandse ruiters, die geen lid zijn van de KNHS, geldt dat men over een licentie moet beschikken.

Aantallen
De FEI stelt later in de vraagprogramma’s vast hoeveel Nederlandse paarden (WBFSH Quota) de KNHS exact mag afvaardigen. De organisatoren van deze kampioenschappen zijn de instanties die uiteindelijk de wildcards toekennen.

Selectiewedstrijd niet NRPS- en KWPN-springpaarden (FEI quota)
Voor de springpaarden die niet geregistreerd zijn bij het KWPN- of NRPS wordt door Stichting Ruitersport de Meierij (www.srdm.nl) van 25 t/m 28 augustus een selectie georganiseerd in opdracht van de KNHS. Het evenement vindt plaats bij de Molenheide in Schijndel en wordt gehouden in de vorm van een competitie voor jonge springpaarden waar paarden van alle WBFSH-stamboeken kunnen deelnemen. De eventuele ondersteuning voor een startplaats aanvraag binnen de FEI quota voor het WK in Lanaken kan echter alleen geschieden voor paarden die niet bij het KWPN of het NRPS zijn ingeschreven. Alleen combinaties met een KNHS-startpas kunnen deelnemen, meer informatie over de online inschrijving volgt.

Kijk voor meer informatie over het Wereldstamboekenkampioenschap voor jonge springpaarden 2022 op: www.zangersheide.com.

Downloads:

Ander Nieuws

  • Harrie Smolders wint vijfsterren Grote Prijs Sankt Gallen
    Harrie Smolders wint vijfsterren Grote Prijs Sankt Gallen
  • Springruiters TeamNL winnen EEF Nations Cup in Drammen
    Springruiters TeamNL winnen EEF Nations Cup in Drammen
  • FEI kondigt ingrijpende make-over van Nations Cup aan
    FEI kondigt ingrijpende make-over van Nations Cup aan