­ Selectietraject WK Jonge Springpaarden 2020 - KNHS

Selectietraject WK Jonge Springpaarden 2020

Het Wereldstamboekenkampioenschap voor jonge springpaarden wordt gehouden van 16 t/m 20 september 2020 in Lanaken (België) op stoeterij Zangersheide.

Selectietraject 2020
De selectie van de Nederlandse afvaardiging naar de FEI World Breeding Championships wordt uitgevoerd onder regie van de KNHS, waarbij de KNHS gebonden is aan de regels van de internationale paardensportbond FEI. Deze FEI-regels zijn voor dit Wereldstamboekenkampioenschap duidelijk anders dan voor andere internationale kampioenschappen. De FEI schrijft bij het Wereldstamboekenkampioenschap voor dat de KNHS overeenkomstig de WBFSH Quota alleen paarden kan afvaardigen die geregistreerd zijn bij een in Nederland gevestigd stamboek, dat bovendien erkend is door de World Breeding Federation for Sport Horses (WBFSH). Dat zijn momenteel alleen het KWPN en het NRPS.

Selectiewedstrijd NRPS- en KWPN-springpaarden (WBFSH quota)
De selectiewedstrijd voor dit kampioenschap voor de bij het KWPN- of NRPS-geregistreerde paarden vindt plaats van 17 t/m 19 augustus tijdens de Blom cup die verreden wordt op het Tops International Arena in Valkenswaard.

Deelnemende combinaties moeten in het bezit zijn van een geldige startpas. Voor buitenlandse ruiters, die geen lid zijn van de KNHS, geldt dat men over een licentie moet beschikken.

Aantallen
De FEI stelt later in de vraagprogramma’s vast hoeveel Nederlandse paarden (WBFSH Quota) de KNHS exact mag afvaardigen. De organisatoren van deze kampioenschappen zijn de instanties die uiteindelijk de wildcards toekennen.

Selectiewedstrijd niet NRPS- en KWPN-springpaarden (FEI quota)
Voor de springpaarden die niet geregistreerd zijn bij het KWPN- of NRPS wordt door Stichting Ruitersport de Meierij (www.srdm.nl) van 27 t/m 30 augustus  een selectie georganiseerd in opdracht van de KNHS. Het evenement vindt plaats bij de Molenheide in Schijndel en wordt gehouden in de vorm van een competitie voor jonge springpaarden waar paarden van alle WBFSH-stamboeken kunnen deelnemen. De eventuele ondersteuning voor een startplaats aanvraag binnen de FEI quota voor het WK in Lanaken kan echter alleen geschieden voor paarden die niet bij het KWPN of het NRPS zijn ingeschreven.  Alleen combinaties met een KNHS-startpas kunnen deelnemen, meer informatie over de online inschrijving volgt.

Kijk voor meer informatie over het Wereldstamboekenkampioenschap voor jonge springpaarden 2020 op: www.zangersheide.com.

Ander Nieuws

  • Ponyteam derde, Children vierde in FEI CSIO Youth Final
    Ponyteam derde, Children vierde in FEI CSIO Youth Final
  • KNHS-Hartog Lucerne Trophy krijgt finale
    KNHS-Hartog Lucerne Trophy krijgt finale
  • Aandachtspunten voor wedstrijdorganisaties ten tijde van Corona
    Aandachtspunten voor wedstrijdorganisaties ten tijde van Corona