Mennen & Para-mennen

Een span met paarden is een machtig gezicht. Om een dergelijk span door een parcours te manoeuvreren of een dressuurproef te voltooien, vergt veel vaardigheid. Mennen is daarmee een fantastische discipline. Misschien is het niet voor iedereen weggelegd maar het is zeer zeker de moeite waard om je verder in te verdiepen.

Mennen wordt aangeboden in verschillende wedstrijdvormen. Denk daarbij aan dressuur, vaardigheid en de minimarathon of zelf een combinatie van deze drie. Ook kan de combinatie gezocht worden met endurance door de beoefening van mendurance. In IJsbrand Chardon en zijn zoon Bram hebben we wereldtoppers in huis die Nederland met vierspanrijden vele medailles bezorgen.

Download de dressuurproeven app

De verschillende proeven heb je altijd op zak in de dressuurproeven app. Voor het dressuur onderdeel van het mennen zijn de verschillende proeven in de app te vinden.

Vind de verschillenden menproeven& -protocollen in de vernieuwde app
  • 2 weken gratis uitproberen
  • Protocollen en proeven altijd bij de hand
  • Voorleesmodus

Menforum

 

Elke discipline in de paardensport heeft een eigen forum. Daar wordt nagedacht over de sport, worden nieuwe ideeën besproken en spelregels bepaald. Er wordt gekeken naar de hele breedte van de paardensport, dus van instroom tot topniveau. Het menforum wordt vanuit de KNHS werkorganisatie ondersteund door disciplinespecialist Arjen Coppoolse.

Heb jij goede en nieuwe ideeën? Neem dan contact op met het forum via het mailadres forummennen@knhs.nl. Gaat je idee of vraag over een specifiek district, geef dit dan aan in de e-mail.