­ Opleiding Instructeur Basissport Orun 3 en 3+ - KNHS

Opleiding Instructeur Basissport Orun 3 en 3+

Heb jij je Opleiding Aspirant Instructeur succesvol afgerond en wil je jezelf nog verder ontwikkelen op het gebied van lesgeven? Dan is de Opleiding Instructeur Basissport Orun 3 of 3+ iets voor jou!

Als Instructeur Basissport geef je lessen aan recreatieruiters met of zonder eigen paard en aan wedstrijdruiters in de laagste wedstrijdklassen van de breedtesport (B/L). Je geeft les op maneges, verenigingen of aan particulieren. Je begeleidt paardensporters van uiteenlopende leeftijden en niveaus. Je mag lessen verzorgen uit de ruiteropleiding ‘Zilver’ van de KNHS. Je hebt niet alleen oog voor rijtechniek, maar besteedt in de lessen ook aandacht aan persoonlijke begeleiding van ruiters en ruiterfitheid. Je hebt oog voor paardenwelzijn en adviseert over de omgang met het paard. Ook kun je paardensportactiviteiten organiseren.

Inschrijven
De opleiding voor Instructeur Basissport Allround en Manege starten in het najaar 2022. Inschrijven voor Instructeur Basissport Allround en Manege kan nu door op de betreffende opleiding te klikken. 


Op dit moment is de inschrijving gesloten voor de opleidingen Instructeur Basissport Voltige, Instructeur Basissport Mennen, Instructeur Basissport Western, Instructeur Basissport IJslandse paarden en de ORUN 3+ opleidingen Instructeur Basissport Eventing en  Instructeur Basissport Paardrijden Gehandicapten. Houd onze sociale mediakanalen en de opleidingenkalender in de gaten voor start data van de nieuwe inschrijving, of stuur nu alvast een mail naar academy@knhs.nl als je geïnteresseerd bent. 

De KNHS kent meerdere varianten in de opleiding Instructeur Basissport: