­ Opleiding Instructeur Basissport Orun 3 en 3+ - KNHS

Opleiding Instructeur Basissport Orun 3 en 3+

Heb jij je Opleiding Aspirant Instructeur succesvol afgerond en wil je jezelf nog verder ontwikkelen op het gebied van lesgeven? Dan is de Opleiding Instructeur Basissport Orun 3 of 3+ iets voor jou!

Als Instructeur Basissport geef je lessen aan recreatieruiters met of zonder eigen paard en aan wedstrijdruiters in de laagste wedstrijdklassen van de breedtesport (B/L). Je geeft les op maneges, verenigingen of aan particulieren. Je begeleidt paardensporters van uiteenlopende leeftijden en niveaus. Je mag lessen verzorgen uit de ruiteropleiding ‘Zilver’ van de KNHS. Je hebt niet alleen oog voor rijtechniek, maar besteedt in de lessen ook aandacht aan persoonlijke begeleiding van ruiters en ruiterfitheid. Je hebt oog voor paardenwelzijn en adviseert over de omgang met het paard. Ook kun je paardensportactiviteiten organiseren.

Inschrijven
De inschrijving voor Instructeur Basissport Allround en Manege is op dit moment gesloten. De inschrijving voor de ORUN 3+ opleidingen Instructeur Basissport Eventing en Instructeur Basissport Paardrijden Gehandicapten start op 1 oktober, deze opleidingen starten in het voorjaar 2020. 
De opleidingen Instructeur Basissport Voltige, Instructeur Basissport Western en Instructeur Basissport IJslandse paarden starten in najaar 2020. De inschrijving hiervoor gaat in juni 2020 open.  

De KNHS kent meerdere varianten in de opleiding Instructeur Basissport: