­ Hoe zeg je het lidmaatschap op? - KNHS

Hoe zeg je het lidmaatschap op?

Je kan op verschillende manieren lid zijn van de KNHS. Het lidmaatschap kan via een vereniging of een FNRS-ruitersportcentrum lopen. Ook kan je een individueel lidmaatschap hebben. Wil je het lidmaatschap opzeggen? Lees hoe dat werkt.


Je bent lid via een vereniging 

Ben je lid via een vereniging dan geldt het lidmaatschap van de KNHS per kalenderjaar. Aan het einde van ieder jaar wordt het lidmaatschap automatisch verlengd. Wil je dat niet, meld je dan zo snel mogelijk af bij de vereniging, maar in ieder geval voor 30 november.

Je startpas kun je op ieder gewenst moment alvast afmelden via MijnKNHS.nl. Dit hoeft alleen als je een startpas hebt met een geldigheidsduur van 12 maanden. Startpassen met een beperkte korte looptijd worden automatisch afgemeld. 

Lidmaatschap via een FNRS-ruitersportcentrum

Het KNHS-lidmaatschap via een FNRS-ruitersportcentrum wordt elke 12 maanden verlengd. Rijd je niet meer bij een FNRS-ruitersportcentrum en wil je daarom je KNHS-lidmaatschap niet verlengen, meld je dan 4 weken voor de verlengingsdatum af.
Dit kun je doen via je account in MijnKNHS.nl of door een e-mail te sturen naar 
servicedesk@knhs.nl.


Heb je ook startpassen met een geldigheid van 12 maanden? Vergeet deze dan niet af te melden via 
MijnKNHS.nl.

MIJN INDIVIDUELE LIDMAATSCHAP OPZEGGEN

Je lidmaatschap van de KNHS wordt automatisch verlengd. Wil je je lidmaatschap stopzetten? Meld je dan minimaal 4 weken voor de vervaldatum af via MijnKNHS.  Denk ook aan het afmelden van je startpas. Zie hieronder. 

 

Hoe kan ik een startpas afmelden 

 • Startpassen met een beperkte looptijd (een dag, week of maand) en startlicenties worden automatisch afgemeld na de periode betreffende periode. 
 • Startpassen en startlicenties met een geldigheid van 12 maanden worden automatisch verlengd. Wanneer je deze niet wilt verlengen moet deze tenminste 1 maand voor de verlengdatum opgezegd zijn via MijnKNHS.nl

Ander Nieuws

 • Zin in een feestje? Jubileumdag voor KNHS-leden op NK Dressuur
  Zin in een feestje? Jubileumdag voor KNHS-leden op NK Dressuur
 • Sanne Voets, Demi Haerkens en Maud de Reu winnen KNHS Para Dressuur Trophy Schijndel
  Sanne Voets, Demi Haerkens en Maud de Reu winnen KNHS Para Dressuur Trophy Schijndel
 • Dressuur legende Parzival overleden
  Dressuur legende Parzival overleden