Jurylid worden

Gaat je passie voor de wedstrijdsport verder dan de proeven rijden? Word dan jurylid! De discipline dressuur bestaat uit meerdere niveaus. De opleiding tot jurylid is hierop afgestemd. Je kunt kiezen voor het beoordelen van de ruiter of voor het beoordelen van de combinatie. Lees hier onder welke opleidingen er allemaal zijn.

Jurylid Brons

De jeugd heeft de toekomst! De KNHS Ruiteropleiding Brons en Bixie&Friends is voor veel ruiters de eerste kennismaking met de paardensport. Vind je het leuk deze jonge ruitertjes verder te helpen en te motiveren in de sport? Volg dan de opleiding tot jury!

Je mag na positieve afronding van deze opleiding ruiters beoordelen in de proeven F1-15, VA 1-3 en Bixie&Friends (dres/spr/ev). De opleiding is uit te breiden met diverse applicaties. Lees hier onder alles over deze opleiding.

Jurylid B/L

Vind jij het leuk om ruiters verder te helpen in hun dressuurcarrière en wil jij een bijdrage leveren aan de sport? Volg dan de opleiding Jurylid B/L.

Na deze opleiding mag je de individuele dressuur klassen B t/m L2 jureren. 

Jurylid M
Wil je jouw passie voor de wedstrijdsport uitbreiden met het jureren van individuele dressuur proeven? Volg dan de opleiding Jurylid M. Na deze opleiding mag je de individuele dressuur klasse B t/m M2 beoordelen. In cursusseizoen 2023-2024 bieden we twee verschillende M opleidingen aan. Een instroomvariant en een doorstroomvariant voor L juryleden.

Jurylid ZZ-Licht

Wil je jouw passie voor de wedstrijdsport uitbreiden met het jureren van individuele dressuur proeven? Volg dan de opleiding Jurylid ZZ-L.

Na deze opleiding mag je de individuele dressuur klasse B t/m het ZZ-L beoordelen.

Jury Lichte Tour
Na het volgen van deze opleiding mag je de individuele dressuur klasse B t/m Intermediaire I beoordelen. Ook de bevoegdheid Kür op muziek is een onderdeel van deze opleiding.

Jury Zware Tour

Ontwikkel je passie voor de dressuursport verder met de Opleiding jurylid Zware Tour. Na het volgen van deze opleiding mag je de individuele dressuur klasse B t/m de Grand Prix beoordelen. 

Heb jij de ambitie en de drive om actief te zijn op het hoogste niveau als official in de dressuursport? Ben jij zeer regelmatig inzetbaar als official? Ben jij een ambassadeur van de KNHS en een echte teamplayer? Dan is jurylid Zware Tour wellicht iets voor jou!

De kwalificatie ZT jurylid is voor een selecte groep juryleden, deze groep is de top van ons jurykorps en heeft een voorbeeldfunctie, benieuwd of je in aanmerking komt? Lees dan snel verder 

Jurylid Afdelingsdressuur
Ligt jouw passie bij de afdelingsdressuur? Breid dan je opleiding uit met de opleiding Jurylid Afdelingsdressuur.

Na deze opleiding mag je de dressuurproeven van viertallen en zestallen beoordelen.

Jurylid Aangepast Sporten
Naast de reguliere wedstrijden zijn er ook dressuurwedstrijden die specifiek gericht zijn op het Aangepast Sporten. De rubrieken die hierbij verreden worden, worden ook internationaal (FEI) uitgeschreven. Voor het beoordelen van deze rubrieken worden juryleden ingezet die naast de kwalificatie Lichte Tour of Zware Tour de aanvullende module Jurylid Aangepast Sporten hebben behaald.