Officialopleidingen

Officials zijn onmisbaar in de paardensport. Voor elke wedstrijd zijn er officials nodig, zoals bijvoorbeeld juryleden, parcoursbouwers, federatievertegenwoordigers en toezichthouders. Daarnaast zijn er nog talloze andere official-functies. Dankzij de inzet van deze officials kan de paardensport op een veilige en eerlijke manier worden beoefend.

Als sportbond verzorgen we opleidingen voor deze leuke en uitdagende vrijwilligersfuncties. Wil jij ook een steentje bijdragen aan de paardensport? Hieronder vind je een overzicht van de beschikbare officialopleidingen die je kunt volgen.

Federatievertegenwoordiger

Jaarlijks worden er zo'n 7500 wedstrijden georganiseerd met 8.750 wedstrijddagen. Voor nationale wedstrijden en een aantal subtop- en breedtesportwedstrijden worden speciaal daarvoor opgeleide federatievertegenwoordigers ingezet. Op overige wedstrijden vervult één van de juryleden die taak.

Toezichthouder Dressuur

Ben jij een groot liefhebber van de dressuursport? Draag jij paardenwelzijn actief een warm hart toe? Én heb jij uitstekende gespreksvaardigheden? Dan zoeken we jou als toezichthouder! De KNHS wil namelijk het enthousiaste team van toezichthouders bij dressuurwedstrijden vergroten. Lees snel verder voor meer informatie. 

Ponymeter

Een ponymeter meet pony’s en levert daarmee een bijdrage aan de indeling van pony’s in de verschillende categorieën. Wil jij een officiële ponymeter worden? Volg dan de opleiding tot ponymeter.

I&R Controleur

Een Identificatie en Registratie (I&R) controleur bezoekt onaangekondigd KNHS-wedstrijden om controles uit te voeren op de aanwezigheid van de benodigde wedstrijddocumenten en controleert of hierin de gevraagde gegevens volgens de bepalingen van dit reglement zijn opgenomen.