­ Opleiding Technisch Afgevaardigde (TA) - KNHS

Opleiding Technisch Afgevaardigde (TA)

In de disciplines Samengesteld Mennen, Eventing, Endurance en Mendurance wordt een Technisch Afgevaardigde aangewezen. Een Technisch Afgevaardigde (TA) keurt alle administratieve voorzieningen voor de deelnemers vanaf het moment dat de TA benoemd is tot het einde van de wedstrijd.

Een TA moet zich ervan overtuigen dat de huisvesting van de paarden en oefenterreinen in alle opzichten voldoen en geschikt zijn, inspecteert - afhankelijk van de discipline - de ringen en/of het parcours zodat is vastgesteld dat de voorzieningen, vereisten en organisatie in overeenstemming zijn met de desbetreffende voorschriften.

De TA ziet erop toe dat het parcours en - bij de disciplines Mennen en Eventing - de hindernissen eerlijk en zonder gevaar zijn en dat de kennis van lokale omstandigheden de deelnemers niet bevoordeelt. Indien noodzakelijk kan de TA het organiserend comité en de parcoursbouwer veranderingen laten aanbrengen in parcours of hindernissen. De Technisch Afgevaardigde overtuigt zich ervan dat de officiële waarnemers, rekenkamer en hindernisrechters volledig bekend zijn met hun taak, waarbij inbegrepen het gebruik en aflezen van de noodzakelijke apparatuur.

Toelatingseisen*

 • Je bent lid van de KNHS
 • Je bent minimaal 30 jaar
 • Je hebt affiniteit met de betreffende discipline
 • Voor aanvullende eisen per discipline zie onderstaande PDF’s bij downloads

Opleiding*
De opleiding bestaat uit twee cursusavonden theorie, een theorietoets en een stage. De opleiding voor TA is niet voor alle disciplines hetzelfde.

Kosten*
Kosten voor deze opleiding zijn € 75,-

Start opleiding
De opleiding wordt uitgeschreven zodra er behoefte is aan uitbreiding van deze categorie officials.

Inschrijven
Inschrijven is dit cursusseizoen niet mogelijk.

*Let op: omdat deze opleiding dit cursusseizoen niet wordt uitgeschreven zijn de bovengenoemde toelatingseisen, opzet van de opleiding en de kosten onder voorbehoud. Voor het volgende cursusseizoen kunnen er wijzigingen worden doorgevoerd.

 

 

Categorie: opleiding, ta, technisch afgevaardigde, eventing, endurance, mennen

Downloads:

Ander Nieuws

 • KNHS Cursus Mentale Training gaat online door *Filmpje*
  KNHS Cursus Mentale Training gaat online door *Filmpje*
 • Dit is hét KNHS Talententeam 2020!
  Dit is hét KNHS Talententeam 2020!
 • Nieuwe inzichten in hoefbevangenheid
  Nieuwe inzichten in hoefbevangenheid