­ Jurylid Aangepast Sporten - KNHS

Jurylid Aangepast Sporten

Aangepast sporten is binnen de paardensport zoveel mogelijk geïntegreerd in de reguliere wedstrijdsport. Dat betekent dat ruiters met een beperking gewoon mee kunnen doen aan reguliere wedstrijden, zolang ze aan de reglementaire bepalingen van de KNHS kunnen voldoen.

Naast de reguliere wedstrijden zijn er ook dressuurwedstrijden die specifiek gericht zijn op het Aangepast Sporten. De rubrieken die hierbij verreden worden, worden ook internationaal (FEI) uitgeschreven. Voor het beoordelen van deze rubrieken worden juryleden ingezet die naast de kwalificatie Lichte Tour of Zware Tour de aanvullende module Jurylid Aangepast Sporten hebben behaald. Alleen deze juryleden zijn bevoegd om de FEI proeven te beoordelen.

De opleiding

De opleiding bestaat uit een theorie- en praktijkles. De theoretische kennis wordt getoetst middels een schriftelijk examen. De opleiding wordt  afgerond met een ervaringsstage.

Toelatingsvoorwaarden

De opleiding tot Jurylid Dressuur Aangepast Sporten is een aanvullende module op de Juryopleidingen Lichte Tour en Zware Tour. Ruime juryervaring (tenminste 20x gejureerd binnen één licentieperiode), waaronder in het jureren van subtoprubrieken is een pré.

Categorie: jurylid, opleiding, aangepast sporten

Download de brochure

Ander Nieuws

  • Vernieuwde examens opleiding Instructeur Basissport afgenomen
    Vernieuwde examens opleiding Instructeur Basissport afgenomen
  • KNHS Instructeursopleiding: planning en opbouw in training van het paard
    KNHS Instructeursopleiding: planning en opbouw in training van het paard
  • Word ook instructeur en schrijf je nu in!
    Word ook instructeur en schrijf je nu in!