Jurylid Aangepast Sporten

Aangepast sporten is binnen de paardensport zoveel mogelijk geïntegreerd in de reguliere wedstrijdsport. Dat betekent dat ruiters met een beperking gewoon mee kunnen doen aan reguliere wedstrijden, zolang ze aan de reglementaire bepalingen van de KNHS kunnen voldoen.

Naast de reguliere wedstrijden zijn er ook dressuurwedstrijden die specifiek gericht zijn op het Aangepast Sporten. De rubrieken die hierbij verreden worden, worden ook internationaal (FEI) uitgeschreven. Voor het beoordelen van deze rubrieken worden juryleden ingezet die naast de kwalificatie Lichte Tour of Zware Tour de aanvullende module Jurylid Aangepast Sporten hebben behaald. Alleen deze juryleden zijn bevoegd om de FEI proeven te beoordelen.

De opleiding

De opleiding bestaat uit een theorie- en praktijkles. De theoretische kennis wordt getoetst middels een schriftelijk examen. De opleiding wordt  afgerond met een ervaringsstage.

Toelatingsvoorwaarden

De opleiding tot Jurylid Dressuur Aangepast Sporten is een aanvullende module op de Juryopleidingen Lichte Tour en Zware Tour. Ruime juryervaring (tenminste 20x gejureerd binnen één licentieperiode), waaronder in het jureren van subtoprubrieken is een pré.

Categorie: jurylid, opleiding, aangepast sporten

Download de brochure

Ander Nieuws

  • Volg een KNHS Instructeursopleiding: Maak van jouw passie je vak! *Video*
    Volg een KNHS Instructeursopleiding: Maak van jouw passie je vak! *Video*
  • 15 september KNHS Instructeurscongres op Horse Event
    15 september KNHS Instructeurscongres op Horse Event
  • Heb jij passie voor de paardensport? Volg een KNHS Official-opleiding
    Heb jij passie voor de paardensport? Volg een KNHS Official-opleiding