­ Jurylid Aangepast Sporten - KNHS

Jurylid Aangepast Sporten

Aangepast sporten is binnen de paardensport zoveel mogelijk geïntegreerd in de reguliere wedstrijdsport. Dat betekent dat ruiters met een beperking gewoon mee kunnen doen aan reguliere wedstrijden, zolang ze aan de reglementaire bepalingen van de KNHS kunnen voldoen.

Naast de reguliere wedstrijden zijn er ook dressuurwedstrijden die specifiek gericht zijn op het Aangepast Sporten. De rubrieken die hierbij verreden worden, worden ook internationaal (FEI) uitgeschreven. Voor het beoordelen van deze rubrieken worden juryleden ingezet die naast de kwalificatie Lichte Tour of Zware Tour de aanvullende module Jurylid Aangepast Sporten hebben behaald. Alleen deze juryleden zijn bevoegd om de FEI proeven te beoordelen.

Toelatingseisen*

 • Gekwalificeerd Lichte Tour /Zware Tour jury
 • Een ruime juryervaring (tenminste 20 maal gejureerd op KNHS goedgekeurde wedstrijden in de 2 jaar voorafgaande aan de sluitingsdatum van de opleiding).
 • Een positieve beoordeling van het intake gesprek.

Opzet opleiding*
Twee dagdelen theorie met een examen, gevolgd door stages en een portfolio opdracht.

Kosten*
€250,-

Start opleiding
De opleiding aangepast sporten wordt één keer per drie jaar uitgeschreven. In cursusseizoen 2021-2022 staat de opleiding gepland.  Er worden per opleiding max 5 juryleden opgeleid.

Inschrijven
Inschrijven is dit cursusseizoen niet mogelijk

*Let op: omdat deze opleiding dit cursusseizoen niet wordt uitgeschreven zijn de bovengenoemde toelatingseisen, de opzet van de opleiding en de kosten onder voorbehoud. Voor de eerstvolgende opleiding  kunnen er wijzigingen worden doorgevoerd.

Categorie: jurylid, opleiding, aangepast sporten

Download de brochure

Ander Nieuws

 • Masterclass Marion Schreuder nu live op www.horseriding.academy
  Masterclass Marion Schreuder nu live op www.horseriding.academy
 • Officialopleidingen cursusseizoen 2020-2021
  Officialopleidingen cursusseizoen 2020-2021
 • Volg een verkorte opleiding Aspirant Instructeur in Limburg
  Volg een verkorte opleiding Aspirant Instructeur in Limburg