­ Opleiding Jurylid Brons - KNHS

Opleiding Jurylid Brons

De KNHS Ruiteropleiding Brons is voor veel ruiters de eerste kennismaking met de paardensport. Vind je het leuk deze ruiters verder te helpen in de sport doe dan de opleiding Jurylid Brons!

Je mag na deze opleiding ruiters beoordelen in de proeven F1-12, VA 1-3 en Bixie. De opleiding is uit te breiden met diverse applicaties. Lees hier onder alles over de opleiding Jurylid Brons.

Cursusseizoen 2020-2021

Toelatingseisen
- Lid van de KNHS
- Minimaal 21 jaar
- In het bezit van een F12 diploma of opgenomen zijn geweest in de klasse L1 +1 of in het bezit zijn van een instructeursdiploma
- Een motivatiebrief met een referentiebrief van een sportaanbieder (FNRS manegeondernemer of vereniging)

Opzet opleiding
De opleiding bestaat uit tien avonden (theorie /praktijk), een theorie-examen en een stagetraject. Tijdens de opleiding houdt de cursist zijn leerontwikkeling bij in een portfolio. 

Kosten
De kosten van de opleiding bedragen €350,- 

Inschrijven en start van de opleiding
Heb je interesse in de functie van jurylid Brons? Voor deze opleiding kun je je tot 1 november 2020 inschrijven via Mijn KNHS. Naast de inschrijving via Mijn KNHS lever je ook een motivatiebrief aan met een referentie van een sportaanbieder (FNRS manegehouder of vereniging). Hiervoor gebruik je het vaste format dat je onder aan de pagina kan downloaden. 

Het aantal aanmeldingen en het aantal beschikbare maneges zullen bepalend zijn in de keuze voor een specifieke locatie en startdatum.  Pas na acceptatie van de aangeboden cursusplaats zal jouw deelname definitief zijn. 

Voor sportaanbieders; Is er veel vraag naar juryleden Brons in uw regio en bent u als sportaanbieder / manegehouder eventueel geïnteresseerd om deze opleiding op uw locatie te verzorgen? Stuur dan voor meer informatie een e-mail naar officialopleidingen@knhs.nl.  

Overige informatie en selectieprocedure:
Er worden dit jaar maximaal 34 juryleden Brons opgeleid. Het kan dus betekenen dat je aan alle voorwaarden voldoet maar toch niet kan worden toegelaten. Selectie vindt plaats op basis van referenties en motivatiebrief / CV. Jouw eigen wedstrijdklassering kan in sommige gevallen doorslaggevend zijn. 

 

JURY APPLICATIES BRONS

Het is mogelijk de kwalificatie Brons of F1-12 uit te breiden met diverse applicaties zoals springen, western, voltige, aangepast sporten, mennen, F13-F15 en Bixie. Deze applicaties worden uitgeschreven wanneer er behoefte is aan uitbreiding.

Jury F13-15
De beoordeling van de proeven F13 tot en met F15 is geïntegreerd in de juryopleiding L / Zilver. Voor juryleden F1-F12, juryleden Brons of juryleden L of hoger bestaat de mogelijkheid een aparte applicatie F13 t/m 15 te volgen. In deze opleiding wordt een start gemaakt met de combinatiegerichte beoordeling.  De opleiding bestaat uit zowel praktijk als uit theorie.

Datum: woensdag 11 en 25 november 2020
Tijd:  19.30-22.00 uur
Locatie: Zwolle 
Kosten: €105,-
Voor wie: juryleden L of hoger
Inschrijven: Voor deze applicatie kun je je tot 22 oktober 2020 inschrijven via MijnKNHS

Datum: dinsdag 3 en 10 november 2020
Tijd: 19.30-22.00 uur
Locatie: Zwolle
Kosten €105,-
Voor wie: juryleden F1-F12 en juryleden Brons
Inschrijven: Voor deze applicatie kun je je tot 15 oktober 2020 inschrijven via MijnKNHS

Overige applicaties
Onderstaande applicaties worden uitgezet naar behoefte. Zodra data en locaties en kosten bekend zijn wordt dit gecommuniceerd.

 • Bixie: De beoordeling van de bixie proeven is geïntegreerd in de de juryopleiding Brons. Voor juryleden F1-F12 en juryleden L en hoger bestaat de mogelijkheid een applicatie Bixie te volgen.
 • Springen: Je mag na deze opleiding de proeven S40 - S80 beoordelen
 • Western: Je mag na deze opleiding de proeven W1 - W12 beoordelen
 • Voltige: Je mag na deze opleiding de proeven V01 - V012 beoordelen
 • Mennen: Je mag na deze opleiding de proeven FMD1 - FMD12 en FMV1 – FMV10 beoordelen
 • Aangepast Sporten:  Je mag na deze opleiding de A1 - A12 proeven beoordelen

 

Categorie: dresuurjury, opleidingen, juryopleiding

Downloads

Ander Nieuws

 • KNHS Instructeursopleidingen: Theorie en tips in videolessen
  KNHS Instructeursopleidingen: Theorie en tips in videolessen
 • 15 september KNHS Instructeurscongres op Horse Event
  15 september KNHS Instructeurscongres op Horse Event
 • Heb jij passie voor de paardensport? Volg een KNHS Official-opleiding
  Heb jij passie voor de paardensport? Volg een KNHS Official-opleiding