­ Opleiding Jurylid M - KNHS

Opleiding Jurylid M

Wil je jouw passie voor de wedstrijdsport uitbreiden met het jureren van individuele dressuur proeven? Volg dan de opleiding Jurylid M. Na deze opleiding mag je de individuele dressuur klasse B t/m M2 beoordelen.

Cursusseizoen 2019-2020

Toelatingseisen

 • Gekwalificeerd L- jury
 • Opgenomen zijn (geweest) in tenminste de klasse M2 dressuur paarden (of pony Cat. D/E) met minimaal 1 winstpunt (M2+1)
 • Een ruime juryervaring - tenminste 20 maal gejureerd op goedgekeurde KNHS wedstrijden in de 2 jaar voorafgaande aan de sluitingsdatum van inschrijving
 • Een positieve beoordeling van de technische test

Opzet opleiding
De opleiding bestaat uit zes avonden (theorie en praktijk), een theorie-examen, een stagetraject en een portfolio-opdracht. Tijdens de opleiding ligt de nadruk op het leren beoordelen van dressuurproeven, daarvoor wordt van de cursisten verwacht dat zij enkele keren voor de aanwezigheid van combinaties zorgen. E.e.a. in overleg met de docent.

Kosten
De kosten van de opleiding bedragen €265

Start opleiding
april 2020 - woensdag - Vinkega
april 2020 - donderdag - Udenhout
april 2020 - donderdag - Lunteren

Inschrijven
Voor deze opleiding kun je je tot 15 november 2019 inschrijven via MijnKNHS. Het selectietraject voor deze opleiding zal  in de maanden januari en februari 2020 plaatsvinden in Ermelo.

Inschrijven Opleiding Jurylid M


Overige informatie
Er worden dit cursusseizoen maximaal 50 juryleden opgeleid. Het kan dus betekenen dat je aan alle voorwaarden voldoet maar toch niet kan worden toegelaten. Selectie vindt plaats op basis van de technische test. De eigen wedstrijdklassering, de juryervaring of een voordracht vanuit de KNHS regio kunnen in sommige gevallen doorslaggevend zijn. 

Categorie: dresuurjury, juryopleiding, opleidingen

Ander Nieuws

 • KNHS Instructeursopleidingen: Theorie en tips in videolessen
  KNHS Instructeursopleidingen: Theorie en tips in videolessen
 • 15 september KNHS Instructeurscongres op Horse Event
  15 september KNHS Instructeurscongres op Horse Event
 • Heb jij passie voor de paardensport? Volg een KNHS Official-opleiding
  Heb jij passie voor de paardensport? Volg een KNHS Official-opleiding