­ Opleiding Jurylid M - KNHS

Opleiding Jurylid M

Wil je jouw passie voor de wedstrijdsport uitbreiden met het jureren van individuele dressuur proeven? Volg dan de opleiding Jurylid M. Na deze opleiding mag je de individuele dressuur klasse B t/m M2 beoordelen.

Cursusseizoen 2020-2021

Toelatingseisen

 • Gekwalificeerd L- jury
 • Opgenomen zijn (geweest) in tenminste de klasse Z dressuur paarden (of pony Cat. D/E) met minimaal 1 winstpunt (Z1+1)
 • Een ruime juryervaring - tenminste 20 maal gejureerd op goedgekeurde KNHS wedstrijden in de 2 jaar voorafgaande aan de sluitingsdatum van inschrijving
 • Een positieve beoordeling van de technische test

Opzet opleiding
De opleiding bestaat uit zes praktijkavonden, een theorie-examen, een praktijkexamen en een stagetraject. Tijdens de opleiding houdt de cursist zijn of haar leerontwikkeling bij in een portfolio. Voorafgaand aan de praktijklessen krijgt de cursist toegang tot de digitale theorie-module en werkt hier zelfstandig aan als voorbereiding op de praktijklessen. Tijdens de lessen ligt de nadruk op het leren beoordelen van dressuurproeven, daarvoor wordt van de cursisten verwacht dat zij enkele keren voor de aanwezigheid van combinaties zorgen. E.e.a. in overleg met de docent.

Kosten
De kosten van de opleiding bedragen €280

Start opleiding
april 2021 - dinsdag - Sliedrecht
april 2021 - donderdag - Wenum Wiesel (Apeldoorn) 
 

Inschrijven
Voor deze opleiding kun je je tot 1 december 2020 inschrijven via MijnKNHS. 

Inschrijven Opleiding Jurylid M


Overige informatie
Er worden dit cursusseizoen maximaal 34 juryleden opgeleid. Het kan dus betekenen dat je aan alle voorwaarden voldoet maar toch niet kan worden toegelaten. Selectie vindt plaats op basis van de technische test.  Deze test vindt plaats in de avond van 26 januari en / of 4 februari 2021 op het NHC te Ermelo. De eigen wedstrijdklassering, de juryervaring of een voordracht vanuit de KNHS regio kunnen in sommige gevallen doorslaggevend zijn. 

Toekenning van een officialkwalificatie
Heb je de gevolgde opleiding met positief resultaat afgerond dan word je met de betreffende kwalificatie opgenomen in de officiallijst die voor wedstrijdorganisaties en officials inzichtelijk is in Mijn KNHS. 

Het actief zijn als official betekent ook een verplichting ten aanzien van de inzet en het op peil houden van de deskundigheid. Dit is vastgelegd in het licentiereglement. Voor meer informatie over het licentiereglement klik hier.

De KNHS stelt juryledenlijsten op, en communiceert deze met wedstrijdorganisaties, ten behoeve van het uitnodigen van juryleden / officials voor specifieke wedstrijden / rubrieken en competities etc. De procedures voor het tot stand komen van deze lijsten zijn vastgesteld in het disciplineforum en de topsportcommissie van de betreffende discipline.    

 

Categorie: dresuurjury, juryopleiding, opleidingen

Ander Nieuws

 • Schrijf je in voor de opleiding Aspirant Instructeur Western
  Schrijf je in voor de opleiding Aspirant Instructeur Western
 • KNHS Instructeursopleidingen: Theorie en tips in videolessen
  KNHS Instructeursopleidingen: Theorie en tips in videolessen
 • 15 september KNHS Instructeurscongres op Horse Event
  15 september KNHS Instructeurscongres op Horse Event