­ Opleiding Jurylid M - KNHS

Opleiding Jurylid M

Wil je jouw passie voor de wedstrijdsport uitbreiden met het jureren van individuele dressuur proeven? Volg dan de opleiding Jurylid M. Na deze opleiding mag je de individuele dressuur klasse B t/m M2 beoordelen.

Cursusseizoen 2021-2022

Toelatingseisen

 • Gekwalificeerd L- jury
 • Opgenomen zijn (geweest) in tenminste de klasse Z dressuur paarden (of pony Cat. D/E) met minimaal 1 winstpunt (Z1+1)
 • Een ruime juryervaring - tenminste 20 maal gejureerd op goedgekeurde KNHS wedstrijden in de 2 jaar voorafgaande aan de sluitingsdatum van inschrijving. Aanpassingen vanwege corona: Minimaal 10 wedstrijden moeten 'live' op L niveau gejureerd zijn. Het beoordelen van F13-F15 kan meetellen, mits aangetoond. Bij 15 tot 20 wedstrijden kom je in aanmerking voor een aanvullende (online) technische test. Bij een positief resultaat mag je deelnemen aan de technische test in Ermelo. 
 • Een positieve beoordeling van de technische test.

Opzet opleiding
De opleiding bestaat uit zes praktijkavonden, een theorie-examen, een praktijkexamen en een stagetraject. Tijdens de opleiding houdt de cursist zijn of haar leerontwikkeling bij in een portfolio. Voorafgaand aan de praktijklessen krijgt de cursist toegang tot de digitale theorie-module en werkt hier zelfstandig aan als voorbereiding op de praktijklessen. Tijdens de lessen ligt de nadruk op het leren beoordelen van dressuurproeven, daarvoor wordt van de cursisten verwacht dat zij enkele keren voor de aanwezigheid van combinaties zorgen. E.e.a. in overleg met de docent.

Kosten
De kosten van de opleiding bedragen €280

Start opleiding
april 2022 -  maandag - Someren
april 2022 -  donderdag - Lisse 
 

Inschrijven
Voor deze opleiding kun je je tot 1 januari 2022 inschrijven via Mijn KNHS. 

Inschrijven Opleiding Jurylid M


Overige informatie
Er worden dit cursusseizoen maximaal 34 juryleden opgeleid. Het kan dus betekenen dat je aan alle voorwaarden voldoet maar toch niet kan worden toegelaten. Selectie vindt plaats op basis van de technische test.  Deze test vindt plaats op een doordeweeks avond in februari of maart op het NHC te Ermelo. De eigen wedstrijdklassering, de juryervaring of een voordracht vanuit de KNHS regio kunnen in sommige gevallen doorslaggevend zijn. 

Toekenning van een officialkwalificatie
Heb je de gevolgde opleiding met positief resultaat afgerond dan word je met de betreffende kwalificatie opgenomen in de officiallijst die voor wedstrijdorganisaties en officials inzichtelijk is in Mijn KNHS. 

Het actief zijn als official betekent ook een verplichting ten aanzien van de inzet en het op peil houden van de deskundigheid. Dit is vastgelegd in het licentiereglement. Voor meer informatie over het licentiereglement klik hier.

De KNHS stelt juryledenlijsten op, en communiceert deze met wedstrijdorganisaties, ten behoeve van het uitnodigen van juryleden / officials voor specifieke wedstrijden / rubrieken en competities etc. De procedures voor het tot stand komen van deze lijsten zijn vastgesteld in het disciplineforum en de topsportcommissie van de betreffende discipline.    

 

Categorie: dresuurjury, juryopleiding, opleidingen

Ander Nieuws

 • Meld je aan voor het sporttraject van de opleiding Aspirant Instructeur Allround
  Meld je aan voor het sporttraject van de opleiding Aspirant Instructeur Allround
 • Het nieuwe officialopleidingen seizoen 2021/2022 gaat van start
  Het nieuwe officialopleidingen seizoen 2021/2022 gaat van start
 • Schrijf je in voor de opleiding Aspirant Instructeur Western
  Schrijf je in voor de opleiding Aspirant Instructeur Western